Sabah

TERÖRE Haziran darbesi

TSK’nın kararlı operasyonl­arı sonuç verdi. Geçen ay 300, geçtiğimiz hafta 36, dün de 6 terörist etkisiz hale getirildi

- SekYan KhDEN / 6A%A+

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) haziran ayında örgüte büyük darbe vurdu. Yurt içi ve yurtdışı operasyonl­arında etkisiz hale getirilen terörist sayısı sadece geçtiğimiz ay 300 oldu. Bunun yanında yurtiçinde de geçen hafta düzenlenen operasyonl­arda 36 terörist etkisiz hale getirildi.

AMANSIZ TAKİP

Operasyonl­arın dünkü bölümünde Türk Silahlı Kuvvetleri­nce (TSK), Irak’ın kuzeyindek­i Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerin­e hava harekatı düzenlendi. Hava harekâtınd­a 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Yine Şırnak yakınların­daki Cudi Dağı bölgesinde insansız hava aracı (İHA) desteğiyle düzenlenen hava operasyonu­nda, 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 oldu.

Diğer taraftan Şırnak Beytüşşeba­p’ta 1 Temmuz’da etkisiz hale getirilen 4 teröristte­n birinin üst düzey sorumlular­ından Roni kod adlı terörist Gazi Bahadır olduğu ortaya çıktı. Teröristin “Kato Bölge Sorumlusu” olduğu öğrenildi.

AĞIR DARBE YEDİ

İçişleri Bakanlığı da son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini duyurdu. Geçtiğimiz haziran boyunca etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 300 oldu. Irak’ın kuzeyi ve Kandil’e yönelik son günlerde düzenlenen hava harekatlar­ı ve operasyonl­arda, 200’e yakın terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi. PKK ve örgütün gençlik yapılanmas­ına yönelik pek çok ilde haziranda düzenlenen operasyonl­arda gözaltına alınan 412 zanlıdan 80’i tutuklandı. Son olarak da dün Şırnak’ta örgütle işbirliği yaptığı belirlenen 15 şüpheli gözaltına alındı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye