Sabah

07 Yeni yolda yeni ayakkabı

- . . 2

azartesi, ülkemiz için tarihi bir gün... Cumhurbaşk­anı

5ECEP TAYYIP ERDOğAN, yemin ederek TüRKIYE’NIN ILK BAşKANı olacak ve yeni sistem için yola çıkılacak. Yeni sistemden beklentimi­z gayet net GüçLü LIDERLIK, HıZLı-ETKIN KARAR SüREçLERI ve değer üretmeyenl­erden, vesayetler­den kurtulma...

DEğIşIM, DAHA IYI BIR YARıN UğRUNA, DüNü GERIDE BıRAKMAKTı­R ve biz şimdi bunu yapıyoruz. 'ünü inkâr etmeden, geride bırakıyoru­z. Çünkü daha iyi bir yarın beklentimi­z var ve artık KULLANışSı­Z HALE GELEN YAPıLARı, yenileriyl­e değiştiriy­oruz demektir.

İNSANıN öNCE ZIHNI DEğIşIR FAKAT HAYATı ALışKANLıK­LAR YöNETIR. Yeni sistemin başarısı, değişen zihin yapımızın gerektirdi­ği yeni alışkanlık­ları, FERSUDE OLMUş alışkanlık­larımızın yerine koymaktır.

Buna, §AKTIVASYON ENERJISI¨ diyoruz.

DAHA üST BIR DENGEYI TESIS IçIN MEVCUT DENGEYI BOZUYORUZ. 6istem, sub-optimal (VASAT ALTı) yapıdan daha verimli yapıya ulaşana dek geçen sürenin tanımıdır aktivasyon enerMisi... Eğer bu dönemi yönetebili­rseniz, dönüşümü başarır, UMULAN FAYDAYı GARANTI edersiniz. Biz tam da bunu yapacağız. Yeni yolda 16 bakanlık ve YETKINLIKL­ER KATMANı, pek çok farklı kabiliyeti sisteme dâhil ediyor. Hızlı, etkin, güçlü karar süreçleri vaadi var. Bu YENI YOLU BENIMSEDIK ve SANDıKTA ONAYLADıK.

Şimdi bütün gözler, BAşKAN ERDOğAN’ıN ARDıNDA YüRüYECEKL­ERIN KIMLER OLACAğıNDA... Bilgelerin sözüdür; ESKI YOLDA YENI AYAKKABı ISRAF, YENI YOLDA ESKI AYAKKABı ZIYANDıR. Olması gereken YENI YOLDA YENI AYAKKABıDı­R. Yeni ayakkabı, Başkan Erdoğan’ın hızlı, güçlü, etkin temposuna ayak uydurabile­cek kadroların ifadesidir. Zira KEM ALâT ILE KEMALâT OLMAZ. seref.oguz@sabah.com.tr

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye