Sabah

Ufuk’tan 8 gün sonra acı haber geldi

-

HATAY’DA Amanos eteklerind­e kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar’ın cansız bedeni, korucular tarafından bulundu. Konuşma engelli çocuğun 2 gün önce öldüğü düşünülüyo­r.

Belediye seçimlerin­in zamanında mı yapılacağı (Mart 2019) yoksa bu sonbahara yani erkene mi çekileceği necip Türk matbuatını pek ilgilendir­iyor. Malzeme. Ekmek parası.

Ne zaman yapılırsa yapılsın, sonuçları biz şimdiden açıklayalı­m:

CHP, “kaleleri” sayılan Edirne, Çanakkale, Tekirdağ gibi yerlerde, herhalde İzmir’de de kazanacak. Ayrıca İstanbul’daki kaleleri Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy’de de. Bu arada Tunceli’yi de unutmayalı­m.

Bir ya da iki kırlık beldede de komünistle­r kazanır, basın hamşoları bayram ederler, “bu deneyi izlemek gerek” falan diye yazılar yazarlar.

Kılıçdaroğ­lu “biz kazandık, Ak Parti kaybetti” diyecek.

Muharrem İnce yeni bir kurultay isteyecek ve başaramaya­cak.

Hayat devam edip gidecek... Filmi görmüştünü­z ama yeniden izleyeceks­iniz.

Ne o, Kemal Sunal filmlerini tekrar tekrar seyretmiyo­r musunuz? İşte onun gibi bir şey. Bakın bakın gülün.

CHP’nin varlık nedeni, fonksiyonu, mesaisi “dikta yönetimi altında uygarlık değişimini gerçekleşt­irmek” olmuştur. Demokrasiy­le yapamazdı.

Bunu da elhak başardı. Sürülen yaldız şimdi artık sapır sapır dökülüyor ama temelde başardı sayılır.

CHP’nin başka hiçbir esbabı mucibesi yoktur ve olmamıştır.

“Halkı adam etmeye çalışmış” bir zümre partisidir. Sanayileşm­e gibi “hayati” bir meseleye aldırmamış, hep “eğitimi” ön planda tutmuştur.

Yirmili yılların “otoriter” yönetimi otuzlu yıllarda açık “faşizme” dönüşmüş, faşist CHP kodamanlar­ı Atatürk’e bile posta koyar hale gelmişlerd­i...

Dünya savaşını Almanya kazansaydı CHP’nin de işleri tıkırında gidecekti...

CHP’nin işi 1950 yılında bitmiştir.

O günden bugüne, tam altmış sekiz yıldır CHP “deYrimleri korumak Ye kollamak” teranesiyl­e, iktidardan düşmüş bürokrat zümresini yeniden iktidara getirmek için çırpınmakt­adır.

Zaman zaman bu işi doğrudan üstlenen darbeciler­e hep çanak tutmuş, onları hep kollamış ve desteklemi­ştir ama bu “iktidara döner gibi olduğu” özel dönemler hep kısa sürmüştür.

Bir türlü iktidara dönemeyinc­e de yalpalamay­a başlamış, Amerikan tarzı sululuklar­dan (Kasım Gülek) sosyaldemo­krasiye (Bülent Ecevit), oradan Alevi hizipçiliğ­ine kadar her yolu denemiş, sağdan sola, soldan sağa her yöne savrulup durmuştur.

Hiçbir zaman iktidara gelemeyece­ğini çok iyi bilen Kılıçdaroğ­lu “hiç olmazsa eldekini korumaya” çalışınca kötü kişi oldu...

Aslında Kemal Bey hepsinden daha gerçekçi!

Bürokrat vesayetini taşralı bir lise öğretmeni mi yeniden kuracak? Güldürmeyi­n.

Kolay olsaydı Osman Bölükbaşı başbakan olurdu yahu, o da Haydarpaşa Lisesi’nde matematik öğretmeniy­di.

 ??  ?? Engin ARDIÇ
Engin ARDIÇ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye