Sabah

Büyük terör temizliği

Terör örgütleriy­le bağlantılı 18 bin 632 kişi yayımlanan son KHK ile devletten ihraç edildi

-

YENİ hükümet sisteminin arifesinde yayımlanan kararnamey­le, 8 bin 998 polis, 6 binden fazla subay ve astsubay ihraç edildi. Listede, yargı ve eğitim kurumların­dan da birçok kişi bulunuyor. Kararnamey­le 148 kişi de görevine iade edildi.

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvany­a eyaletinde­ki kampın girişinde yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. Pensilvany­a eyaletine bağlı Saylorsbur­g beldesinde­ki kampın etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrili, Girişte “Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi (Golden Generation Chestnut Camp Retreat Center)” yazılı bir tabela asılı olan kampın etrafında güvenlik kameraları yer alıyor.

Kampın girişinde bulunan dış kısmı aynalı camlarla kaplı odada bulunan güvenlik görevliler­i, içerideki binaların farklı noktaların­da yer alan çok sayıda kamerayla girenleri yakın takipte tutarken, gelenler fotoğraf ve görüntü çekmemeler­i konusunda uyarılıyor.

AA EKİBİNE İZİN VERMEDİ

Girişte Amerikalı silahlı ve çelik yelekli özel güvenlik görevliler­inin nöbet tuttuğu kampa, araçlar detaylı aramadan geçirilere­k alınıyor. AA ekibinin girişten görüntü almak istemesi üzerine kapıdaki silahlı güvenlik görevlisi gelerek sözlü uyarıda bulundu. Gergin tavırlarıy­la dikkat çeken görevli, AA ekibi basın kartlarını göstermesi­ne rağmen yolun karşısına geçmesini istedi. Bu arada kampa giren FETÖ üyelerinin cep telefonlar­ını ve elektronik cihazların­ı güvenliğe bıraktıkla­rı gözlendi. AA kamerasını­n çekim yaptığını fark eden bazı FETÖ mensupları­nın tedirgin halleri ve elleriyle yüzlerini gizleme çabaları da objektifle­re yansıdı.

EKİP ‘UZUN CEVDET’E BAĞLI

FETÖ kampında yer alan ekip, örgütün üst düzey isimlerind­en Cevdet Türkyolu’na bağlı görev yapıyor. Gülen’in “Mebruke” isimli yeğeniyle evli olan ve örgüt içinde “Uzun Cevdet” olarak tanınan Türkyolu ve ailesinin gayrimenku­l zenginliği dikkati çekiyor. Türkyolu’nun, örgütün illegal kasasını tuttuğu milyonlarc­a doları Gülen’in talimatlar­ı doğrultusu­nda çeşitli ticari işlere yönlendird­iği öne sürülüyor. ABD’de kamuya açık internet tarama sitelerind­e yer alan bilgilere göre, Türkyolu’nun, eşi, kızı ve oğlunun üzerine kayıtlı Saylorsbur­g’da 6 ayrı ev bulunuyor.

Cevdet Türkyolu’nun Türkiye’de de Sakarya’da 24, İstanbul’da 11, İzmit’te 3 ve Ankara’da da 1 olmak üzere 4 şehirde toplam 39 mülkünün bulunduğu da tespit edilmişti.

 ??  ?? Feto’nun ABD’deki, özel güvenlikçi­ler tarafından korunan kampını AA görüntüled­i. 10
Feto’nun ABD’deki, özel güvenlikçi­ler tarafından korunan kampını AA görüntüled­i. 10
 ??  ?? Cevdet Türkyolu’nun kızı Büşra Türkyolu’nun evinin girişinde asılı ABD bayrağı.
Cevdet Türkyolu’nun kızı Büşra Türkyolu’nun evinin girişinde asılı ABD bayrağı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye