Sabah

15 TEMMUZ’UN EN GENÇ GAZİSİ İHANETLERİ­Nİ YÜZLERİNE HAYKIRDI

-

Temmuz darbe girişimini­n en genç kadın gazisi Adviye Gül İslamoğlu, henüz 14 yaşındayke­n İBB’yi işgale gelen darbeciler­in karşısına dikildi. Keskin nişancı ateşiyle sırtından vuruldu. SABAH’a konuşan Adviye, mahkeme salonundak­i sözlerinin hâkimi dahi ağlattığın­ı ve bazı FETÖ’cü yakınların­ın kendisinde­n özür dilediğini anlattı.

15 SANTİMLİK DELİK AÇILDI

Trabzon Sürmeneli Adviye, İstanbul Fatih’te yaşıyor. Sultan Fatih Koleji Fen Lisesi 3. sınıf öğrencisi Adviye’nin hayali doktor olmak. 15 Temmuz darbe girişimi yaşandığın­da henüz 14 yaşındaydı. Ama çocuk yaşına rağmen kocaman yüreğiyle hainlerin karşısına dikildi.

Adviye birkaç gün önce 16 yaşına girdi. O karanlık gecede yaşadıklar­ını ise şöyle anlattı: “Yaklaşık 20 hain, İBB önünde barikat kurmuştu. O gece 14 kişi şehit oldu. İBB binasının üstünde de keskin nişancılar varmış, sonradan öğrendim. Karşı koymaya çalışırken, bir an da G3 mermisi sol kolumdan girdi, 15 santimetre genişliğin­de bir delik açarak, sırtımdan çıktı. Sonraki günler yoğun bakımda yattım. Yine ameliyat olacağım. 2 yıl geçti ama sırtımdaki delik hâlâ duruyor. Ameliyatla yağ enjekte edip, orayı kapatacakl­ar.”

Türk bayrağını başının üstüne taşıyan Adviye, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalbimde olanı başımın üstünde taşıyorum. Ben artık sarece Adviye değilim, gazi Adviye’yim.”

SALONDAKİ HERKESİ AĞLATTI

İBB binasını kuşatan 52 hainin yargılandı­ğı davaya, okuldan izin alarak gitmiş Adviye, O gün yaşananlar­ı da şöyle aktardı: “Ağırlaştır­ılmış müebbet aldılar. Mahkemede karşıların­a dikildim. ‘Bana cevap vermeyeceğ­ini biliyorum ama yüzünüze haykırmak istiyorum. Siz daha 14 yaşında bir kız çocuğu ile baş edemediniz. Bu ülkeyi ele geçirmeyi, yönetmeyi nasıl düşündünüz. Bakın ben dimdik karşınızda­yım ama siz sanık koltuğunda­sınız’ dedim. Bir baktım ki hâkim ağlıyor. Salona darbeciler­i getiren askerler ağlıyor. Hatta FETÖ’cülerin dördünün ailesi gelip, benden özür diledi.” Anne Sevim İsmailoğlu da, mahkemede darbeciler­e, “Kanun size ne ceza verirse versin. Ben yavrumun sırtından aldığınız parçayı istiyorum” diye haykırdığı­nı belirterek, “Başlarında­ki hain eski Albay Zeki Demir, ‘Ben bir şey hatılamıyo­rum’ dedi. ‘Bu sözlerimi unutma’ dedim ben de kendisine” diye konuştu.

 ??  ?? İstansbul Büyükşehir Belediyesi önünde 15 Temmuz gecesi 14 kişi yaşamını yitirdi. Adviye ise yeni bir ameliyat daha geçirecek.
İstansbul Büyükşehir Belediyesi önünde 15 Temmuz gecesi 14 kişi yaşamını yitirdi. Adviye ise yeni bir ameliyat daha geçirecek.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye