Sabah

ABD’li yatırımcı Trehan için Türkiye neden önemli?

- Velale NaGaN#VaEaK FRP Wr 6M6 6K \a] ·\e J|QGer TL M+ 88 8

©Türkiye hakkında çok pozitifim. Çünkü insanları çok çalışkan, eğitimli, disiplinli. Üstelik ülkenizde işgücü maliyeti çok daha düşük.”

Bu sözlEr, BorsADAkI Ilk yABAnCı yAtırımCıl­ArDAn BIrI olDuğunu öğrEnDIğIm Dünya Bankası kökenli ve Hint asıllı ABD’li Karan Trehan’A AIt.

1 4’tE GIrDIğI TürkIyE pIyAsAsını­n ArDınDAn TrEHAn, ABD’de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir fon yaratarak, ArAlArınDA TürkIyE’nIn DE olDuğu GElIşmEktE olAn ülkElErE yAtırımA DEvAm EtmIş. DAHA sonrA DA sAHIBI olDuğu Fonu sAtArAk, mElEk yAtırımCıl­ığA yönElmIş.

KArAn TrEHAn IlE BEnI GEçEn HAFtA BoDrum’DA AçılAn Edition Oteli’nIn DAvEtInDE, İstanbul 74’ün kuruCusu Demet Müftüoğlu Eşeli tAnıştırDı. Alliance Capital Management Internatio­nal’ın BAşkAn vE CEO’luğunu yAptığı 9 yıl BoyunCA TürkIyE’yE yAtırım yApAn TrEHAn, DAHA sonrA kurDuğu kEnDInE AIt Fonu

1 ’tE sAttıktAn sonrA mElEk yAtırımCıl­ığA Ağırlık vErErEk yEnI Iş FIkIrlErIn­E yAtırım yApmAyA BAşlAmış.

KArAn TrEHAn, nEDEn mElEk yAtırımCıl­ığA soyunDuğu IlE IlGIlI sorumA şöylE CEvAp vErIyor:

“Bizim zamanımızd­a fırsatlar böyle değildi. Kimse bir fikrimiz var diye bize yatırım yapmazdı ama şimdi ABD’de gençler büyük şirketlere girip, çalışmak istemiyor. Şu anda onlar için çok fazla fırsat var, çünkü onları destekleme­k isteyen melek yatırımcıl­ar çoğaldı. Başarız olmakta bir sıkıntı yok. Başarısız olmak hatta kötü değil iyi bir şey.”

Aynı zAmAnDA BIr kültür sAnAt plAtFormun­A sAHIp olAn vE yArAtıCı proJElErE Ağırlık vErEn rEklAm AJAnsı İstanbul 74’ün New York projesine DE yAtırım yApmAyA HAzırlAnAn KArAn TrEHAn, GElECEğIn yEnI yEtEnEklEr­I Bulup onlArA yAtırım yApmAktAn GEçtIğInI söylüyor.

OnlArCA Iş FIkrInE yAtırım yApAn vE pEk çoğunun BAşArısız olmAsınA rAğmEn IçlErInDE BAzılArını­n mütHIş yAtırımlAr­A Dönüştüğün­ü AnlAtAn KArAn TrEHAn, son DErECE yEtEnEklI kızı Sonia Trehan’ın kurduğu Ruh adını taşıyan moda markasının DA mElEk yAtırımCıs­ı olmuş.

DIyECEğIm o kI HEr GEçEn Gün mElEk yAtırımCıl­ığA soyunAnlAr­ın sAyısı HEm TürkIyE’DE HEm DE DünyADA Artıyor vE yABAnCı mElEk yAtırımCıl­Ar TürkIyE’nIn potAnsIyEl­InE yAtırım yApıyor.

GEçEn HAFtAlArDA QNB Finans Bank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil IlE soHBEt EttIğImDE öğrEnDIm kI Galata Business Angels kAnAlıylA Ayrı Ayrı vE kImIsInDE DE BIrlIktE 10’A yAkın GIrIşImE yAtırım yApmışlAr. CIvIl DE ArAs DA Bu yAtırımlAr­ın BAşArısız olmA IHtImAlInI HIç umursAmıyo­r. AnCAk IçlErInDE BAzılArı şImDIDEn önEmlI BAşArılArA ImzA Atttı BIlE vE yurtDışı yAtırımCıl­Arın DA DIkkAtInI çEkmEyE BAşlADı. GIrIşImCI ADAyı GEnçlErE umut tAşıyAn Bu HIkAyElErI DE BIr BAşkA yAzıDA AnlAtACAğı­m.

 ??  ?? Şelale KA'AK
Şelale KA'AK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye