Sabah

FRANSA-İNGİLTERE FİNAL OYNAR

Yarı finaller zorlu geçecek. Fransa-Belçika maçına tahmin yürütmek kolay değil. Ama ‘Fransa önde’ diyorum. Hırvatista­n beğendiğim bir takım, iyi de oynuyorlar ancak favorim İngiltere

-

Kupası’nda yarı finalistle­r belli oldu... Fransa ile İngiltere kolay kazandılar. Belçika-Brezilya maçı, Arjantin-Fransa maçından sonraki en zevkli karşılaşma oldu. Hırvatista­n ile Rusya arasında 120 dakika yüksek tempoda, inanılmaz bir mücadele vardı.

URUGUAY, başarılı takım savunması yapan kontrollü anlayışı iyi uygulayan ama hücüm gücü sınırlı bir takım. Cavani de olmayınca, sağlam takım Fransa karşısında ofansif açıdan etkisiz kaldı. Oyunu tutabiliyo­rlardı ama yedikleri golden sonra kolay teslim oldular.

İNGİLTERE, başarılı takım prensibiyl­e rakipleri bozmasına rağmen organize ataklarda pozisyon bulmakta zorlanan bir ekip. Başta Maguire olmak üzere duran toplarda ve yüksek ortalarda müthiş etkinlikle­ri var. İsveç hava toplarında kolay pozisyon vermeyen bir takım. İngiltere ilk yarı uzun süre pozisyon bulamadı. Ama yine bir duran topta İngiltere klasik gollerinde­n birini atıp maçı bitirdi.

BREZİLYA, Almanya ve İspanya’nın elenmesind­en sonra 1 numaralı favori konumuna gelmişti. Maç öncesi bir fikir cimnastiği yaptığımda Belçika karşısında Brezilya’nın önemli handikapla­rı vardı. Birincisi; Casemiro’nun cezalı olması... Ofansif ağırlıklı futbol oynayan bir takımda, iki kişilik pres yapan Casemiro’nun yokluğu ciddi kayıptı. İkincisi; Marcelo’nun sakatlık durumundan tedirgin olması. Çünkü tam hazır değildi. Önünde de Neymar’ın geriye yardımının zayıf olduğunu düşündüğüm­üzde bu kulvar Belçika için elverişli bir ortam yaratabili­rdi. Üçüncüsü; teknik direktör Tite’nin pres yapması ve çapraz koşullarda­n başka bir katkı vermeyen Jesus’taki ısrarıydı. Halbuki Firmino pres yapan bir santrfordu, üstelik de Liverpool’da çok başarılı bir sezon geçirmişti. Bu maçta Brezilya için en kötü senaryo skor dezavantaj­ına düşmekti, o da oldu. Mecburen erken risk alınca başta Eden Hazard olmak üzere Lukaku ve De Bruyne için karşı alandaki genişlik bulunmaz fırsattı. Hazard, mükemmel oynadı. De Bruyne, çok önemli katkılar verdi. Tabii ki bir de kaleci Courtois...

Dünya Kupası’nda İsveç’i 2-0 yenip yarı finale yükselirke­n, İngiliz holiganlar, İsveç’in ünlü mobilya mağazası Ikea’nın Londra’daki şubesine hücum etti. Mağazaya giren onlarca İngiliz, etraftaki eşyaları kırıp dökerken çalışanlar olayları şaşkınlık ve korku içerisinde izledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye