Sabah

Gnce Meclis’te yemin, sonra devir teslim

Yeni sistemin ilk kabinesi yemin ederek göreve başladı. Başkan Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanların yemin törenini aileleri ve yakınları izlerken, vekiller de yeni kabineyi tebrik etti

-

24

Haziran seçimlerin­in ardından Cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemi nedeniyle tarihi günlere şahitlik eden TBMM’de dün de Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlar yemin etti. Geçici başkan Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşk­anı yardımcısı Fuat Oktay ve kabinenin 16 bakanını Genel Kurul’a davet etti. Oktay ve bakanlar Genel Kurul salonuna muhalefet kulisi girişinden birlikte geldi ve Bakanlar Kurulu sıraları yerine komisyon sıralarına oturdu.

ÖNCE OKTAY YEMİN ETTİ

Genel Kurul’da ilk olarak Cumhurbaşk­anı Fuat Oktay yemin etti. Ardından da sırasıyla Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan kürsüye gelerek, yemin etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti sıralarınd­an en çok alkışı alan bakan oldu.

■ Yemin töreninde liderlerde­n sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hazır bulundu. Yemin törenini sonuna kadar izleyen Bahçeli ve MHP grubu yemin eden bakanları alkışladı.

■ Cumhurbaşk­anlığı hükümet sisteminin ilk kabinesind­e yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 9 Temmuz itibariyle milletveki­lliği düşmüş oldu. Meclis’i yöneten Yılmaz da 4 milletveki­linin bakan olarak atandığı için milletveki­lliğinin düştüğünü söyledi.

■ Genel Kurul’daki bakanların yemin törenini, Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanı olmasının ardından Genelkurma­y Başkanlığı’na getirilen Orgeneral Yaşar

Güler ile kuvvet komutanlar­ı da izledi.

 ??  ?? Albayrak, Ağbal’dan görevi teslim aldı.
Albayrak, Ağbal’dan görevi teslim aldı.
 ??  ?? Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ
Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye