Sabah

Son yolculukla­rına BİRLİKTE ÇIKTILAR

Tren faciasında ölen Dikmen kardeşler ve kuzenleri yan yana toprağa verildi

- Levent SİLİSTRE- Okan YAVAŞER /SABAH

ÇERKEZKÖY’DE yaşayan Özge Nur Dikmen, kardeşi Gülce ve kuzenleri Sena düğün için Edirne’ye gitmişlerd­i. Eve dönmek için trene binip güle oynaya yola çıktılar. Ancak feci kazada onlar da hayatını kaybetti. Üç fidana veda gününde gözyaşları sel oldu.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar köyü yakınında meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden Sena Köse (16), Özge Nur Dikmen (23) ve kız kardeşi Gülce Dikmen (13) memleketle­ri Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazının kılındığı camide kızının tabutuna kafasını yaslayan Gürkan Köse, saatlerce gözyaşı dökerken, ayakta durmakta güçlük çeken Özge Nur ve Gülce Dikmen babası Erdinç Dikmen ise gözyaşları­na boğuldu.

Çerkezköy’de oturan Marmara Üniversite­si

Matematik öğretmenli­ği mezunu Özge Nur, ortaokul öğrencisi kız kardeşi Gülce Dikmen ile birlikte yakınların­ın düğünü için Edirne’nin Uzunköprü ilçesine geldi. Kuzeni Sena Köse ile birlikte düğüne giden Dikmen kardeşler geceyi Uzunköprü’de geçirirken, bir gün sonra trenle Çerkezköy’e dönmek istedi. Kuzenleriy­le Çerkezköy’e gitmek isteyen Sena, annesi Aysun Köse’yi güçlükle ikna ederek trene bindi. Anneler Aysun Köse ile Funda Dikmen, sağlık ekiplerini­n kontrolünd­e evde gözetim altında tutuldu. Cenazeye genç kızların okul arkadaşlar­ı da siyah tişörtleri­yle katılarak gözyaşı döktü. Boşnak Camisi’nde ayrı ayrı cenaze namazları kılınan Özge Nur, kardeşi Gülce ve kuzenİ Sena Köse, aynı araçta götürüldüğ­ü Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları­yla toprağa verildi.

55 YILLIK ÇİFT DE AYRILMADI...

55 yıllık çift Gani Kartal ile eşi Ruzibe Kartal son yolculukla­rına İstanbul’da uğurlandı. Cenazeler, Gani Kartal’ın 20 yılı aşkın gönüllü olarak temizliğin­i yaptığı Küçükçekme­ce Sultan Murat Merkez Camisi’nin avlusuna getirildi. Çiftin oğulları İsmail Kartal, taziyeleri kabul etti. Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kartal çifti, Güzelbahar Mezarlığı’nda yan yana defnedildi.

Kazada anneannesi Ayşe Başaran ile birlikte can veren 7 yaşındaki Mavinur Tiflizden de Uzunköprü’da toprağa verildi. Mavinur’un tabutunun üzerine 2 gün önce bir düğünde giydiği gelinlik örtüldü. Bu arada kazada ölen 24 kişinin 6’sının çocuk olduğu belirlendi. ÇORLU’DAKİ tren kazasında yaşamını yitiren eşi Derya ile 5 aylık bebeği

 ??  ?? Özge Nur, Gülce ve Sena’yı uğurlamaya gelenler cami bahçesine sığmadı.
Özge Nur, Gülce ve Sena’yı uğurlamaya gelenler cami bahçesine sığmadı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye