Sabah

Aliyev’in Şehitlik ve mezarına ziyaret...

-

Azerbaycan Erdoğan, Zagulba tarafından

Aliyev Erdoğan Cumhurbaşk­anı karşılandı. törenle diyerek selamladı. Sarayı’nda

“Selam asker” Aliyev tören kıtasını Haydar Erdoğan, arada Fahri Bu bulunduğu kabirlerin­in da geçti. ve eşinin Mezarlığı’na bırakan Devlet çelenk Hıyaban mezarına Zarife anıt

Aliyev’in eşi Haydar Aliyev’in ardından Erdoğan, Erdoğan, koydu. mezarına çiçek Şehitler Bakü Aliyeva’nın yer aldığı çelenk Şehitleri’nin Anıtı’na 20 Ocak Ateş da Ebedi de geçen Hıyabanı’nda Şehitliği’ne

Türk şunları bıraktı. Bakü defterine şeref burada anıt aldığımız Erdoğan, fedakârlığ­ından bundan “Sizlerin inşallah gibi yazdı: kadar olduğu ilişkileri­nin ilhamla bugüne Türkiye-Azerbaycan etmeyi sürdüreceğ­iz. da için şad sonra mücadele büyümesi Ruhlarınız her alanda olsun.”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yemin ederek yeni dönemin ilk kabinesini açıklaması­nın ardından ilk resmi ziyaretini kardeş ülke Azerbaycan’a gerçekleşt­irdi. Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev, baş başa ve heyetler arası görüşmeler­in ardından ortak basın açıklaması düzenledi. “24 Haziran seçimlerin­den sonra dün (önceki gün) Cumhurbaşk­anı olarak yeminlerim­izi yaptık. Yeminden sonra ilk iş olarak kardeş dost Azerbaycan’ı ziyaret etmek sureti ile yola çıktık” diyen Başkan Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Enerji ve savunma sanayisind­e attığımız adımlar bundan sonrası için de çok büyük önem arz ediyor. TANAP, Azerbaycan-Avrupa bağlantısı­nı kurduğu için de ayrı önemli. TANAP’la, bölgedeki gücümüzü kardeşlikl­e büyüteceği­z. Ayrıca stratejik yatırım olduğu için dünya çağında mühim bir yeri var. Yine Azerbaycan’ın Türkiye’deki Aliağa yatırımı her türlü takdirin ötesinde. Her geçen gün kendisini gösteren bir yatırım. 2 ülke enerjide yükselen değer olacak.

Enerji başta olmak üzere çeşitli yatırımlar­ın açılışını son baharda gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z. İki devlet tek millet anlayışı ile hareket ettiğimiz için bu üst düzey ilerleme oluyor ve bu yükseliş devam edecek. Savunma sanayisind­e iki ülke arasındaki ilişkiler önem arz ediyor. Türkiye 15 yıl önce yüzde 20 gibi bir noktada iken şu anda yüzde 60’ını karşılayan bir ülke haline geldi. Savunmada bölgesinde söz sahibi hale gelen Türkiye bunu dost ve kardeş ülkelerle paylaşmak istiyor.

FETÖ ile mücadelele­ri için ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. O hainler burada da yuvalanmay­a, faaliyet göstermeye çalıştılar ama İlham kardeşimiz­in desteği, bu konudaki net duruşu ile başaramadı­lar. Bugün bu ziyarette Maarif Vakfı’mızla görüşmeler oldu, inşallah burada eksik olan nokta da tamamlanac­ak. Karşılıklı paylaşım ve işbirliğin­e girecekler.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye