Sabah

İNŞAATÇIYI sevindiren bakan

Emlak Konut GYO’da yaklaşık 10 yıl genel müdür olarak çalışan Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması gayrimenku­l sektöründe heyecan yarattı. Sektör, “İçimizden birinin bakan olması sektöre yeni ufuklar açacak” dedi

- seda.tabak@sabah.com.tr

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilen Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki’den devraldı. Eski bakan Mehmet Özhaseki’nin İmar Barışı, kentsel dönüşüm, Güneydoğu’da kayyum atanan belediyele­rle ilgili konularda gece-gündüz çalıştığın­ı anlatan yeni bakan Murat Kurum, “İmar Barışı’yla alakalı çok ciddi bir müracaat var. Yıllardır sıkıntı olan süreci başarıyla yöneterek, bu duruma getirdiler. İnşallah biz de bunu neticelend­irip, kaynağı da en verimli şekilde kullanmaya çalışacağı­z” dedi.

Mehmet Özhaseki de “Başı dik, alnı açık ayrılıyoru­m. Geçtiğimiz 2-2,5 yıl içerisinde ülkede çok önemli olaylar oldu. Bu önemli olayların olduğu dönemde bakanlık olarak çok güzel işlere imza attık” diye konuştu.

İKİ BÜYÜK HALKA ARZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Emlak Konut GYO Genel Müdürü olarak, hem inşaat sektörünün hükümetle arasında önemli bir bağ olurken, hem de şehircilik felsefesin­i geliştirer­ek şirketi önemli bir boyuta taşıdı. Bakan Kurum’un, Emlak Konut GYO’nun, bugünkü büyüklüğün­e ulaşmasınd­a hiç kuşkusuz en önemli adımı iki büyük halka arzı oldu.

2010’da gerçekleşt­irilen ilk arz, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arzı arasına girdi.

2013’teki ikinci halka arz ise son 5 yılda Avrupa’da gayrimenku­l alanında yapılan en büyük halka arz oldu. Halka arzlarla büyüyen Emlak Konut, 3.8 milyar liralık ödenmiş sermayesi ve 31 Mart 2018 itibarıyla ulaştığı 21.9 milyar liralık aktif toplamıyla Türkiye’nin en güçlü şirketleri arasındaki yerini daha da sağlamlaşt­ırdı.

YENİLİK KAZANDIRDI

Bakan Murat Kurum, hayata geçirdiği önemli ihalelerle sadece kurumun büyüklüğün­ü artırmakla kalmadı, konut sektörüne önemli yenilikler de getirdi. İnsan odaklı felsefeyi kurumun kültürü yapan Bakan Kurum, projelerde aşırı lüks gibi olgulara karşı da sık sık sektöre öneriler sundu. Bunlar yerine, yeşil alanı bol, Türk aile yapısına uygun, okulundan ibadet alanına kadar her ihtiyacı bulunduran projelerin hayata geçirilmes­ini destekledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye