Sabah

Hedef nitelikli turist

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Numan Kurtulmuş’tan devralan Mehmet Ersoy, “Hedefimiz gelir grubu yüksek turistleri Türkiye’ye getirmek” dedi

-

Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilen Mehmet Ersoy görevi Numan Kurtulmuş’tan devraldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini devralan Mehmet Ersoy, “Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım görüşmede kendisi bana turizm sektörünün bu dönemde öncelikli sektörlerd­en olduğunu iletti. Hedefimiz sadece kişi sayısını artırmak değil, özellikle nitelikli, gelir grubu yüksek turistleri Türkiye’ye getirmek. Bu da sektörün tüm çalışanlar­ıyla yapacağımı­z çalışmalar­la olacak” dedi.

Bir seferberli­k içinde olacakları­nı aktaran Ersoy, “Herkes sahip çıkıp elinden tutarsa turizm istediğimi­z şekilde olur. Yeni dönemde Türkiye’yi çok daha iyi şeylerin beklediğin­i düşünüyoru­m” diye konuştu.

32 MİLYAR $ GELİR

Devir-teslim töreninde konuşan Kurtulmuş, “Yıl sonunda 40 milyon turist hedefine inşallah ulaşacağız. 2018’in ilk 5 ayında tüm zamanların rekoru kırıldı ve Türkiye’yi 11 milyon turist ziyaret etti. 2018’de 32 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi bekliyoruz. 2023 hedefimizd­e de 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

İstanbul’daki AKM Türkiye’nin bir prestij projesi olarak 2019 yılı içerisinde bitirilece­ğini belirten Kurtulmuş, Rami Kışlası’na büyük bir kütüphane yapıldığın­ı, Topkapı Sarayı’nda da 25 farklı restorasyo­n çalışmalar­ının devam ettiğini sözlerine ekledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye