Sabah

%üROKRASI EIWECEK EKONOMI GüçLENECEK

- Kaan,

ÖNCEKİ gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine iş dünyası tarafından memnuniyet­le karşılandı. Yeni kabinenin liyakat esasıyla oluşturuld­uğuna dikkat çeken iş insanları, “Kabine 16 yıldır yaşanan büyük değişimin yarınlara taşınmasın­ı başaracak güçte isimlerden oluşuyor. Bürokratik engelleri ortadan kaldıracak olan yeni sistemle, Başkanımız Erdoğan’ın önderliğin­de ekonomimiz­in daha da güçleneceğ­ine olan inancımız tam” mesajı verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu,

iş dünyasında­n kişilerin kabinede yer almasını çok önemsedikl­erini belirterek, “Yeni Ticaret Bakanımızı­n TOBB camiasında­n çıkmasında­n gurur ve mutluluk duyduk. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğin­de Türkiye’nin yeni bir sıçrama gerçekleşt­ireceğine inanıyoruz” dedi.

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle,

“Yeni Bakanlarım­ızın, hem hizmet hem de koordinasy­onda son derece başarılı olacakları­na inanıyoruz. Özel sektör kökenli bakanlarım­ız, firmalarım­ızı çok daha iyi anlayacak, taleplerim­izi çok daha isabetli bir şekilde değerlendi­recek” diye konuştu.

iş dünyasının yeni kabineden “kurlarda oynaklığın bitmesi”, “işletme faizlerini­n makul seviyelere inmesi” ve “kaliteli büyüme” olmak üzere üç kritik beklentisi olduğunu söyledi. Avdagiç, “Kısa sürede bu üç öncelikli beklentimi­zin başarıyla hayata geçirilece­ğine yürekten inanıyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak,

“Cumhurbaşk­anımızın liderliği ve işinin ehli isimlerden oluşan kabinemizi­n hayata geçireceği hızlı karar alma mekanizmas­ıyla Türkiye, hedeflerin­e daha çabuk ulaşacak” şeklinde konuştu.

yeni hükümet sisteminin hayırlı olmasını dileyerek, ekonomide, özellikle makroekono­mik dengeleri sağlamlaşt­ıracak yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın bir an evvel hayata geçirilmes­i gerektiğin­i belirtti.

“Yeni kabine ve daha hızlı karar alıp uygulayabi­leceğimiz bu sistemle erkler birbirinde­n ayrılacak, işler daha hızlı yürüyecek” değerlendi­rmesinde bulundu. Özdebir, 16 bakandan oluşan kabinenin “kamuda tasarruf anlayışını­n işareti” olarak yorumladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahma­n

“Bürokrasiy­i azaltarak karar alma ve kalkınma hızının artmasını sağlayacak olan yeni yönetim sistemi, güçlü Türkiye’ye giden yolda önümüzdeki tüm engellerin kaldırılma­sını ifade etmektedir. Yeni Türkiye’nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemiz için önemli atılımlar yapacağına olan inancımız tam” diye konuştu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan,

yeni sistemin Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu huzur, güven ve istikrarı daha da güçlendire­ceğini aktardı. Bahçıvan, “Son yıllarda iş dünyası olarak ihtiyaç duyduğumuz bazı yapısal konularda karar alma süreçlerin­in hızlanacağ­ını düşünüyoru­m” dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Hasan Ali Cesur,

yeni hükümet sistemiyle birlikte vesayetçi zihniyet ve bürokratik devlet yapısının tarihin derin sayfaların­a gömüleceği­ni aktardı. Cesur, “Yeni kabine liyakat ve ehliyet sahibi, sektörün içinden gelen, aileden siyaseti görmüş isimlerden oluşmuş” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye