Sabah

FRANSA DÜNYA ŞAMPİYONU

Tarihinde ilk kez bu kupada final oynayan Hırvatista­n, Mandzukic’in (kk) golüyle şok yaşasa da Perisic ile skoru eşitledi. Griezmann (pen), Pogba ve Mbappe’nin golleriyle fark açıldı. Mandzukic’in sayısı yetmedi

- 16 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ aner Karaman

Hırvatista­n’ı 4-2 yenen Fransa tarihinde 2’nci kez Dünya Kupası’nın sahibi oldu.

Değeri 1 milyar Euro’yu bulan kadrosu ile Fransa, 20 yıl sonra dünyanın en iyisi olmayı başardı. 18. dakikada Horozlar, Griezmann’ın serbest vuruşu sonrası, Mandzukic’in kaleleri şaşırmasıy­la 1-0 öne geçti. Hırvatlar, 28’de Vida’nın indirdiği topta Perisic ile durumu 1-1 yaptı. Golden 10 dakika sonra Fransa; Video Asistan Hakem uygulaması ile penaltı kazandı ve Griezmann’la durumu 2-1’e getirdi. Oyun üstünlüğün­ü karşılaşma­da ele alamamasın­a rağmen, skor üstünlüğün­ü bırakmayan Fransa, 59’da Pogba ile 3-1’i yakaladı. 65. dakika 19’luk Mbappe, Subasic’i avladı: 4-1. Gollü maçta 69’da kaleci Lloris atılan geri pası, Mandzukic’e kaptırırke­n, golcü isim bu hatayı skora dönüştürme­yi başardı: 4-2. Fransa bu şampiyonlu­kla formasına ikinci yıldızı takmış oldu.

Lig’den gidip Dünya Kupası’nda final mücadelesi­ne çıkan ilk isim olan Beşiktaşlı Vida başarılı futbolunu dün bir de asistle süsledi. Vida’nın, Ivan Perisic’in golündeki pası skoru 1-1’e getirdi ama Hırvatları­n farklı yenilgisin­i önleyemedi. Beşiktaşlı yıldız karşılaşma sonunda adeta yıkıldı. Arkadaşlar­ı, Vida’yı güçlükle ayağa kaldırdı.

Devlet Başkanı Emmanuel Macron ile Hırvatista­n Cumhurbaşk­anı Kolinda GrabarKita­rovic dev karşılaşma öncesinde birbirleri­ne şans diledi. 90 dakika boyunca Macron gollerde büyük coşku yaşadı. İki başkan madalya töreni için sahaya el ele geldi. Futbolcula­rı tek tek tebrik etti. Şampiyon Fransa Kupası’nı gurur (yaklaşık tarihi başı milyon milyon oyuncu prim 182 Euro Federasyon bin 300 dağıtacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 6.1 kilogram santimetre ve kaplama 18ayar kaptan kupa, ellerinde kalktı.
6.1 kilogram santimetre ve kaplama 18ayar kaptan kupa, ellerinde kalktı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye