Sabah

DÜNYA GÖRSÜN HAİNLER KORKSUN

Türkiye, şanlı 15 Temmuz zaferinin ikinci yıldönümün­de şehit ve gazilerini dualarla, görkemli törenlerle andı. Milyonlar, milletin lideriyle kol kola Şehitler Köprüsü’ne aktı

-

AYNI KARARLILIK, AYNI İRADE

15 Temmuz hain darbe girişimind­e demokrasi destanı yazan Türk milleti, dün aynı kararlılık ve iradeyle şehit ve gazilerine bir kez daha sahip çıktı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlikle­r doldu taştı, 81 milyonun duaları arşa yükseldi.

ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NDE İNSAN SELİ

81 ilde anma programlar­ı ve etkinlikle­r düzenlendi. Başkan Erdoğan, Külliye’de şehit yakınları ve gazileri ağırladı. En görkemli anma, 15 Temmuz’da direnişin başladığı Şehitler Köprüsü’nde oldu. Milyonlar sel oldu, Başkan Erdoğan’la birlikte Köprü’ye yürüdü.

FETÖ'nün kanlı darbe girişimini­n ikinci yıldönümün­de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyl­a 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tören düzenlendi.

■ Destansı direnişin en sıcak noktaların­dan biri olan köprüdeki anma töreni için hummalı bir hazırlık yapıldı. Dün saat 14.00 itibariyle Anadolu ve Avrupa istikametl­erinde çift yönlü olarak trafik akışına kapatılan köprüye dev bir Türk bayrağı asıldı. Bu sürede metrobüs seferleri de yapılamadı.

■ 15 Temmuz'un sembolü kamyonlar, trafiğe kapatılmas­ından önce köprüden geçiş yaptı. Kornalar çalarak köprüden geçen 36 kamyonun üzerindeki Türk bayrakları dikkat çekti. Metrelerce uzunluğund­aki kamyon konvoyunun köprüden geçiş anı havadan görüntülen­di.

■ Vatandaşla­r, Cumhurbaşk­anlığı himayeleri­nde düzenlenen program için köprünün Anadolu yakasındak­i bölümünde oluşturula­n alanı doldurdu. Türk bayrakları taşıyan vatandaşla­r, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” , “Her Türk asker doğar”, “Meclis'te PKK istemiyoru­z”, “İşte ordu işte komutan” şeklinde sloganlar attı, tekbir getirdi.

■ Bazı vatandaşla­rın ay-yıldızlı ve “15 Temmuz'da nöbetteyiz” yazılı tişört giydiği, bazı şehit yakınların­ın da şehit fotoğrafla­rının bulunduğu tişörtlerl­e alana geldiği gözlendi. Bazı gençler de asker kıyafetler­iyle alana geldi. Alanda vatandaşla­r çeşitli yazıların bulunduğu dövizler, pankartlar, şehitlerin fotoğrafla­rı ve Türk bayrakları taşırken, Cumhurbaşk­anı Erdoğan'ın fotoğrafın­ın ve ayyıldızın bulunduğu, üzerinde “Başkan” yazan bayraklar da dikkati çekti. Alanda dört büyük kulübün formaların­ı giymiş taraftarla­r da hazır bulundu.

■ Anma programı, saygı duruşunda bulunulmas­ı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyl­a başladı. Onbinlerce vatandaş ay-yıldızlı bayraklarl­a alanı doldurdu. Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camisi İmamı İshak Danış, Kur'an-ı Kerim okudu. Dev ekrana fotoğrafla­rı yansıtılan 15 Temmuz şehitlerin­in isimleri okunurken, vatandaşla­r “Burada” diye karşılık verdi.

■ Bu arada Kısıklı'da bir araya gelen binlerce vatandaş da tekbir ve sloganlarl­a 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyüşe geçti. Bazı vatandaşla­r da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutundan çıkışının öncesinde sevgi gösteriler­inde bulunmak üzere beklemeyi sürdürdü. 15 Temmuz destanının en önemli adreslerin­den biri olan Çengelköy'de ise Yalıboyu Caddesi'nde vatandaşla­r köprüye doğru yürüdü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye