Sabah

Gel de oy verme!

-

Kemal Kılıçdaroğ­lu 17 Aralık 1948’de Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde doğdu.

Siyasettek­i ilk yenilgisin­i 29 Mart 2009’daki

yerel seçimlerde alan Kılıçdaroğ­lu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilemedi.

Ama bu yenilgisi ona 22 Mayıs 2010’da CHP’nin genel başkanı olmasının yolunu açtı.

Kılıçdaroğ­lu da “elinden geleni” yapıp CHP Genel Başkanı sıfatıyla girdiği 12 (ylül 2010 referandum­unda da kaybetti...

Sonrasında sırasıyla... 12 +aziran 2011

Genel Seçimleri’nde, 30 +aziran 2014 Yerel Seçimleri’nde, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşk­anlığı Seçimleri’nde, 7 +aziran 2015 Genel Seçimleri’nde,

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde, 16 Nisan 2017 Referandum­u’nda ve son olarak iki seçimin bir arada yapıldığı 24 +aziran 2018 seçimlerin­de yenildi.

Son seçimde Kılıçdaroğ­lu’nun CHP’nin oylarını adayları Muharrem İnce’nin oranının altına düşürmesin­i de eklersek etti mi size 11 yenilgi Ama bu kayıtlara geçmesin.

Dün de son seçim yenilgisin­in ardından partisinin grup toplantısı­nda kameralar karşısına geçti Kemal Bey.

Vatandaşla­r bir karnedeki kırıklara dair izah beklerken o başka bir “satıhta” ilerledi. “Atatürk’ün unutulmama­sı gereken bir sözü var, hattı müdafaa yoktur...” diye başladı... Ama kendisi de unutmuş olacak ki, cümlenin yarısında özür dileyip kâğıda baktı. Ardından ekledi: “Sathı müdafaa vardır.”

Keşke “varmış” deseydi. Bu gafını bile avuçları patlayınca­ya kadar alkışlayan gruptakile­r belki ayağa da kalkardı. Karne gibi karne değil mi, çerçevelet as makamına!

Çünkü 9 yılda 10 seçim kaybediS hâlâ aynı koltukta oturmak bürokratik akıl ister. Genişlik ister...

Tabii ki hepsinden önce, siyasete girdiği günden beri girdiği her seçmeni ikna ederek kazanan başarılı bir siyasiye oy verenlere “çomar, davar” diyecek... Sonra da karnesi yukarıda olan siyasetçiy­e kuzu kuzu oy atacak partili ister.

Ne şans, Kılıçdaroğ­lu’nda hepsinden fazlasıyla var.

Bakalım, ilk ciddi yenilgisin­i 24 Haziran’da alıp &+3 Genel Başkanlığı için ilk şartı yerine getiren İnce başarabile­cek mi? Kılıçdaroğ­lu’nun harlatmaya çalıştığı küllerinin üzerine bir kova su dökebilece­k mi?

Ama tabii ki önce tabanını seçim gecesi uzaylılar tarafından kaçırılmad­ığına ikna etmesi gerekiyor Muharrem Bey’in.

İşi zor yani...

İşimiz zor. PeOiK.aOWinok#saEaK.coP.WU

 ??  ?? 0eOiK ALTIN2K
0eOiK ALTIN2K

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye