Sabah

Adnan Oktar - Schanzer Rahvancı

- dilek.gungor@sabah.com.tr

İlk günlerde meseleyi ©kedicik’lere indirgeyip Adnan Oktar operasyonu­nu basitleşti­rmeye çalışanlar, dosyadaki bilgiler açığa çıktıkça işin boyutunu anlıyordur sanırım...

Dosya öyle kabarık ki... Benim dikkatimi en çok çeken bölüm ise Adnan Oktar ile Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) arasındaki bağlantıla­r... Zira bu ilişkiler ağı Oktar örgütünün casusluk faaliyetle­rinin açığa çıkmasını sağlayacak.

İki örgüt arasında birçok benzerlik var. Aslında iki örgüt de aynı kökten ama farklı kollardan geliyorlar... Size ilginç bir bilgi vereyim. FETÖ örgütü elebaşısı Fetullah Gülen’in 1978-1980 arasında nerede olduğu ve ne yaptığı tam olarak bilinmiyor. Aynı şekilde Adnan Oktar’ın da... Nasıl oluyorsa iki örgüt lideri de 9 0 sonrasında ortaya çıkıp Darwinizm karşıtı söylemlerd­e bulunuyor. Bu etkinlikle­ri de yurtdışınd­aki malum çevreler finanse ediyor. Eminim, bu detaylar devletin gözünden de kaçmıyordu­r.

Gelelim Adnan Oktar’ın FETÖ bağlantıla­rına... Size iki isimden bahsedeceğ­im. Biri Jonathan Schanzer, diğeri de Ferit Erdem Rahvancı...

Schanzer, ABD’nin Zarrab üzerinden Türkiye’ye kurduğu kumpasta başta gelen aktörlerde­n biriydi. Türkiye karşıtlığı­yla tanınan, İsrail’e yakın neoconlard­an olan Schanzer, davada bilirkişi olmuştu. Kendisi İsrail’in fonladığı düşünce kuruluşu FDD’nin kıdemli başkan yardımcısı... Schanzer’in İstanbul’a geldiğinde kaldığı otel de dahil tüm masrafları Oktar örgütü tarafından karşılanıy­or. Hazırlanan dosyada ayrıntılar­ı var. %u tesadüf mü"

Adnan Oktar örgütünün ABD temsilcisi Ferit Erdem Rahvancı’ya gelirsek... Rahvancı, 2009’da ABD’de Yorktest adlı gıda testinin temsilcili­ğini almış. Birkaç yıl hem firmayı hem de müşteriler­i dolandırmı­ş. Sonra firmanın ismini kendi adına tescil ettirmiş. ABD’li firma da kendisine dava açmış. Sonra da Yorktest temsilcili­ği başka bir gruba geçmiş. Oktar’ın müridi de kendisine Pinner Test markası oluşturmuş. Milletin parayla kanını alıp, beslenme testi uygulayaca­ğını söyleyerek sahte raporlarla yüzlerce kişiyi dolandırmı­ş. Alınan kanların nereye götürüldüğ­ü de meçhul... Rahvancı, FETÖ ile Adnan Oktar arasındaki tüm bağlantıyı sağlayan kişi olarak biliniyor. Rahvancı ve eşinin FETÖ ile ciddi irtibatlar­ı var. Detayları yakında dosyada göreceğiz.

Öyle görünüyor ki, bu operasyon da açığa çıkan belgeler de daha çok su kaldıracak...

 ?? SON NOKTA ?? Dilek GÜNGÖR
SON NOKTA Dilek GÜNGÖR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye