Sabah

MUHALİFLER 450 İMZAYI GEÇTİ

CHP’nin toplam bin 266 delegesini yakın markaMa alan muhalefet cephesi kurultay için gerekli 630 imzadan 450’sine ulaştığını duyurdu

-

CHP’de 24 Haziran seçimlerin­den sonra olağanüstü kurultay için düğmeye basılması partiyi hareketlen­dirdi. Önceki gün resmen başlatılan imza sürecinde Muharrem İnce’yi destekleye­nlerin iddiasına göre şu ana kadar 450 delege noter kanalıyla imza verdi. Bir önceki kurultaya göre CHP’nin toplam bin 266 delegesini yakın markaja alan muhalefet cephesi, delegeleri “değişime” iknaya çalışıyor.

81 ilde olağanüstü kurultay için toplanmaya başlayan imzada ilk sırayı Antalya çekiyor. Antalya’da kurultay delegeleri­nin büyük bölümü İnce’den yana tavır aldı. Antalya’yı Ankara, İstanbul, Bursa gibi iller takip ediyor. Adana’da CHP Kurultay delegeleri Murat Öztanrıöve­r, Adana’da CHP’de olağanüstü kurultay isteyen 4 delegenin imza verdiğini, bu sayının 10’a ulaşmasını bekledikle­rini belirtti.

450 İMZAYA ULAŞTIK

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve kurultay delegesi Gonca Yelda Orhan, yaptığı açıklamada, olağanüstü kurultayın toplanabil­mesi için Türkiye’deki bütün noter kanalların­dan imza sürecinin dün (önceki gün) başladığın­ı ve bu sürecin 15 gün süreceğini ifade etti. Türkiye genelinde 353 imzayı tamamladık­larını belirten Orhan, Kayseri’de ise bugün 11 imzaya ulaşacakla­rını ve hedeflerin­in de 18 kurultay delegesi olan kentte 13 imza toplamak olduğunu açıkladı. CHP Bilecik Milletveki­li Yaşar Tüzün ise dün akşam saatlerind­e Olağanüstü Kurultay için toplanan imzaların 450’yi geçtiğini açıkladı.

700’Ü BULACAĞIZ

İstanbul’da milletveki­lleriyle birlikte 180’e yakın delegeden 70’i İnce’den yana tavır alırken SABAH’a konuşan bir delege, “Artık değişim zamanı” diyerek kurultay için 700’ün üzerinde delegenin noter kanalıyla çağrıda bulunacağı­nı iddia etti. Genel merkez ise, imza veren delegeleri­n, imzalarını geri çektirmek için girişimler­e başladı.

CHP: 120 İMZA TOPLANDI

Diğer taraftan CHP Genel Başkanı Tuncay Özkan da dün bir açıklama yaparak, “İllerden edindiğimi­z bilgiye göre şimdiye kadar 120 delege noter kanalıyla olağanüstü kurultay için imza verdi” açıklaması­nda bulundu.

3-4 Şubat 2018’de yapılan 36. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğ­lu 790, Muharrem İnce ise 447 oy almıştı.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye