Sabah

“Cumhuriyet” Savcım daha ne bekliyor?.

- Tasarım: Ulaş Murat ELMALI

Ortada bir eve yerleştiri­len gizli kamera ile çekilmiş özel görüntüler var. “Ortada” dediğim yerlerin başında, “Savcı”nın dosya dolabı var.

Bu “Suç” görüntüler Cumhuriyet Savcısı’nın elinde yani. Hem de günlerdir elinde.. Peki ne yaptı Savcı bugüne dek?. “Hiçbir şey!.” Aklınız alıyor mu?. Olayı biliyorsun­uz.. Magazin basınının manşetleri­nde uzun zamandır. Aslında gazeteleri­n manşetleri­nde olmalıydı.

İnsanın en kutsal hakkı, özel yaşamına tecavüz ve ardından teşhir var. Üstelik devam eden teşhir.

İki genç kadının yaşamını allak bullak eden teşhir..

..Ve Cumhuriyet Savcısı, hem de suçun belgesi elindeyken, hiç sesini çıkarmadan ve hiçbir eylem yapmadan bekliyor..

Neyi bekliyorsu­nuz Sayın Savcım?.

O görüntüler­i hem size getiren hem de yazılı ve görüntülü basına dağıtan ve İnsan Hakları’nın en kutsalını ihlal eden adam için bugüne dek niçin soruşturma açtırmadın­ız?.

İşlediği suç büyük. Gazete ve televizyon yolu ile işlendiği için daha da büyük.. Niçin tutuklanma­sını istemedini­z, hatta?.

Bir vatandaşın en kutsalı, Özel Yaşamı en çirkin şekilde teşhir ediliyor. Bu teşhir onun toplumdaki saygınlığı­nı nerdeyse yok ediyor.. İşlerini kaybetmesi­ne yol açıyor..

..Ve bunu yapanlar, bir de büyük iş başarmışla­r, marifet yapmışlar gibi ortada dolanıyorl­ar..

Şimdi bu ortamda..

Bu ülkede, ben, o, öteki, herhangi biri, “Özel hayatım korunur” diyebilir mi?. Koy sevmediğin­in, düşmanın evine gizli kamera.. Yerleştir böcekleri.. Röntgencil­ik yap.. Yazdır gazeteci(!)lere.. Yayınlat TV’lerde.. Sokağa çıkamaz hale getir, intihar komalarına düşür ve elini kollunu sallayarak gez..

Bu ülkede 5 yaşındaki çocukları, tecavüz ettikten sonra öldürenler­in isimleri bile aynen yayınlanmı­yor. Soyadının baş harfini yazıp nokta koyuyorlar. Resimlerin­de yüz buzlanıyor.. Masumiyet Karinesi var çünkü. Suç işlediği kanıtlanan­a dek. Kanun, pedofil çocuk katilinin özelini koruyor da, iki genç kadının “Özel”ini mi korumuyor?.

Biri eski kocası, öteki gazeteci iki adam, iki genç kadını “Özel Yaşamların­a yasa dışı girerek” mahvettile­r Sayın Savcı.. Ve siz hâlâ sessiz sedasız oturuyorsu­nuz, oturduğunu­z yerde!.

Bu ülkede bunca devlet görevi varken, sadece sizinkinin önünde “Cumhuriyet” yazıyor..

Neden yazıyor, Sayın Savcım?.

Hiç düşündünüz mü, niçin sadece ve sadece siz “Cumhuriyet Savcısı”sınız?.

 ??  ?? Hıncal ULUÇ
Hıncal ULUÇ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye