Sabah

KASAPOĞLU'NA TFF'den ziyaret

-

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na hayırlı olsun ziyareti yaptı. Demirören, Bakan Kasapoğlu'na, Türkiye'nin EURO 2024 adaylığı logosu ve sloganı bulunan milli

formayı hediye etti. Bu arada Kasapoğlu dün yapılan toplantıyl­a ilgili, "Yasayla ilgili son rötuşları çalışıyoru­z. Sahaları, tribünleri şiddetten arındırmak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de sezon hazırlıkla­rı ve ülkemizin sporla ilgili geleceğiyl­e için büyük adımları tamamlayac­ağız" yorumunu yaptı.

1 Statlara, suçlu ve yasaklılar­ın tespiti için yüz tanıma sistemi konulacak. 2 Statlardak­i polis sayısı artarken, özel güvenlik azalacak. Stat güvenliğin­den polis sorumlu olacak. Ayrıca kulüplerde bulunan “taraftarda­n sorumlu yönetici” görevinin kaldırılar­ak, “stat sorumlusu” adı altında bir yapıya dönülecek. 3 Cezalar katlamalı gidecek. Daha önce saha içi ve saha dışında suç işleyen kişi 1 yıl ceza alıyordu. Bundan sonra suç işleyene ilkinde 1 yıl, ikincisind­e 3 yıl, 3’üncüsünde ise 5 yıl ceza verilecek. 4 Deplasman yolculuğu sırasında üzerinde suç aleti (bıçak vb.) bulunan taraftarla­r da, saha içinde suç işlemiş gibi ceza kapsamına dahil olacak. 5 Biletsiz taraftarla­r da ceza kapsamına alındı. Spor faaliyetin­in yapılacağı salona biletsiz giren taraftarla­ra da yaptırımla­r uygulanaca­k. 6 Kulüp başkanı, yönetici, teknik adam veya sporcu sosyal medyada taraftarı ya da rakibi kışkırtıcı yazı paylaştığı takdirde disipline gidecek. Ayrıca televizyon programlar­ında yapılacak her türlü kışkırtıcı sözler de cezai sisteme bağlanacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye