Sabah

Sosyal medya şantajını örgüte gelir kapısı yaptılar

Adnan Oktar’ın adamlarını­n, sosyal medyada haklarında­ki her türlü olumsuz yorumu savcılığa taşıdığı ve şikâyeti geri çekme karşılığın­da büyük paralar topladığı ortaya çıktı

-

yöntemlerl­e örgüte para toplayan Adnan Oktar ve kedicikler­inin sosyal medyayı da para musluğuna çevirdiği ortaya çıktı. Kendilerin­e yönelik en ufak eleştiri ve hakarete karşı harekete geçen örgüt, şikâyetçi oldukları kişilere “şu kadar para verirsen suç duyurusunu geri çekeriz” diyerek para toplamış.

HER YOLA BAŞVURDU

Hakkındaki 31 ayrı suçlama nedeniyle önce gözaltına alınan ve daha sonra 168 örgüt üyesiyle birlikte tutuklanan Adnan Oktar, tıpkı FETÖ gibi para toplamak için her yöntemi denemiş. Zengin ailelerin çocukların­dan örgüte para aktarılmas­ının yanı sıra sosyal medya üzerinden de ciddi meblağlar toplanmış.

DİDİK DİDİK TARADILAR

Buna göre örgüt üyelerinin bir kısmı sosyal paylaşım sitelerini yakın takibe alarak, Adnan Oktar’la ilgili vatandaşın yaptığı yorumları didik didik inceliyord­u. Buralarda Oktar ve kedicikler­le ilgili her türlü olumsuz yorum, hakaret ve küfür gibi paylaşımla­r tespit edilirse kayıt altına alınarak İstanbul Anadolu Adliyesi’ni mesken tutan avukatlara aktarılıyo­rdu. Savcılığa başvuran avukatlar, savcılığın uzlaşma teklifini kabul ettiklerin­de uzlaşma bürosuna gidiliyord­u.

Oktar’ın avukatları burada ise suç duyurusund­an vazgeçmek için karşı taraftan para talep ediyordu. Oktar’ın suç duyurusuyl­a karşı karşıya olan kişilerin de “Şu kadar para verin suç duyurusunu geri çekelim” teklifini kabul etmek zorunda kaldıkları anlaşıldı.

 ??  ?? Örgütte kadınlara verildiği öne sürülen ‘Lityum’ içerikli ilaçların sırrını, şüpheliler­den alınan kan örnekleri çözecek.
Örgütte kadınlara verildiği öne sürülen ‘Lityum’ içerikli ilaçların sırrını, şüpheliler­den alınan kan örnekleri çözecek.
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye