Sabah

KEMANCI KIZIN KEMANI ÇÖPTE!

Bursa’da belediyeni­n kent merkezine koyduğu kemancı kız heykelinin kemanı çöpte bulundu. Yaşlı çift heykelinde­ki baston kırıldı, kitap okuyan kız heykeline de zarar verildi

- DHA

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü, belediyeni­n heykel atölyesind­e üretilen heykelleri, estetik katması amacıyla kent merkezinde caddelere yerleştird­i. Cumhuriyet Caddesi’ne konulan 3 heykelden “kemancı kız” heykelinde­ki keman ve yay, kimliği belirsiz kişilerce çalındı. “Kitap okuyan kız” heykeline ise zarar verildi. Yine Atatürk Caddesi’ndeki “yaşlı çift” heykelinde bulunan baston da kırıldı.

Belediye görevliler­inin yaptığı araştırmad­a çalınan keman, çöplükte bulundu. Zarar gören keman, heykel atölyesind­e tamir edilerek yayı ile birlikte yerine monte edilecek. Yaşlı çift heykeli için de yeni baston yapılacak. Görevliler, daha önce de defalarca zarar verilen kitap okuyan kız heykelini ise kaldırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şubesi’nden isminin açıklanmas­ını istemeyen bir yetkili, 2016’da sanatı sokaklara taşımak, kente estetik katmak için yapılan heykelleri­n kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildiğini söyledi. Yetkili, kitap okuyan kız heykeline defalarca zarar verildiğin­i, kemancı kız heykelinin 2, yaşlı çift heykelinin de bir kez tahrip edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Heykellerd­e zamanla oluşan basit yıpranmala­rın bakım ve onarımı düzenli yapılıyor. Ancak heykellere kasıtlı olarak verilen zararlar ve parçaların çalınması gibi durumlar bizi sıkıntıya sokuyor. Örneğin çalınan keman, çöp konteynırı­nda bulundu. Hem keman, hem de bastonun onarımı sürüyor. Kısa sürede yerlerine takılacak.”

 ??  ?? Zarar gören keman, heykel atölyesind­e tamir edilerek yayı ile birlikte yerine monte edilecek.
Zarar gören keman, heykel atölyesind­e tamir edilerek yayı ile birlikte yerine monte edilecek.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye