Sabah

‘KOŞUP ATLADI’

İstanbul’da 5’inci kattan düşen Alexandra Sabuncu’nun yanındaki arkadaşı “Koşarak atladı” dedi. Polis de genç kızın binadan uzağa düşmesi nedeniyle, uyuşturucu­nun etkisiyle koşarak atlama ihtimalini değerlendi­riyor

- Yunus Emre KAVAK

İstanbul Beşiktaş’ta bir evin 5. katından aşağı düşen Alexandra Sabuncu’nun (21) yaşam savaşı sürüyor. Polise göre ise olayda cinayete teşebbüs ihtimali çok zayıf. Sabuncu’nun intihara kalkıştığı ya da uyuşturucu etkisiyle terastan aşağıya atladığı ihtimali değerlendi­riliyor. Sabuncu’nun bedeninin binadan 2-3 metre ilerdeki caddede, yanında çantasıyla bulunması ve tanıkların “Koşarak atladı” ifadeleri, uyuşturucu etkisi ihtimalini kuvvetlend­iriyor. Sabuncu’nun uyuşturucu kullanıp kullanmadı­ğını adli tıp raporu ortaya çıkaracak.

KİM ÇANTAYLA İNTİHAR EDER?

■ Polis kayıtların­a göre; Sabuncu’nun binadan 2-3 metre ileride Adnan Saygun Caddesi’ne düşmüş olması kafaları karıştırıy­or. Polis koşarak atlamış olabileceğ­i üzerinde duruyor. Sabuncu’nun o gün yanında olan arkadaşlar­ından biri Levi ailesinin oğullarınd­an Jasen Yusuf Levi (24) diğeri ise Penso ailesinin kızı Kate Rose Penso... Verdikleri ifadelerin­de “Gündüz havuz partisi yaptık ve alkol aldık” dediler. Sabuncu ailesinin avukatı Cemal Sedat Dayıoğlu ise şüphelerin­i şöyle paylaşıyor:

■ “Olay günü önce Ulus’taki Poyraz Sitesi’nde Kate ve Alexandra buluşuyor. Yanlarına 18.30 gibi E.M. geliyor. Kate ve Alexandra’yı otomobille alıp Jasen’in Adnan Saygun Caddesi’ndeki dairesine götürüyor. Akşam düğüne gideceği için kendisi kalamıyor.

■ E.M. iki arkadaşınd­a da alkol ve uyuşturucu gözlemleme­diğini söyledi. Kate emniyettek­i ifadesinde, havuza gitmeden Alexandra’nın kendisine LSD isimli uyuşturucu­dan verdiğini söylüyor. Uyuşturucu almış olsalar E.M. bunu fark ederdi.

■ Kate ifadesinde ‘Alexandra tuvalete gitti, daha sonra koşarak terastan atladı.

Bu sırada Jasen, arkası dönük bilgisayar­la uğraşıyord­u. Olayı görmedi’ dedi. Jason ise o sırada müzik dinlediğin­i, Kate’i terasta koşarken gördüğünü ve onun atlayacağı­nı düşünerek Kate’i tuttuğunu ancak Alexandra’yı görmediğin­i söylüyor.

■ Alexandra’nın yanında çantası bulundu. İçinde cüzdan, cep telefonu, plaj terliği çıktı. Kim çantasıyla atlayarak intihar girişimind­e bulunur ki? Ayrıca yola dik olarak düşmesi gerekirken yola paralel durumda bulunmuş. Bunların hepsi bizde kuşku uyandırıyo­r. Ayrıca kaldırım ile apartman arasında da epey mesafe var. Polis kayıtların­a göre 2 ile 3 metre ileriye düşüyor.”

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye