Sabah

Lice’yi temizledi Bakü’ye tayin oldu

Balyoz’da 5 yıl hapis yatan, darbeciler­le sabaha kadar çatışan ve Lice’yi terörden temizleyen Tuğgeneral Ali Demir, Bakü Müşavirliğ­i’ne atandı

- ÖzJU &EBE HDlLl 1ADAR

FETÖ’cü hainlerin Balyoz kumpasıyla 5 yıl hapis yatan, 15 Temmuz gecesi darbeci hainlerle sabaha kadar çatışan Tuğgeneral Ali Demir, daha sonra tayin olduğu Diyarbakır’da terörün kökünü kazıdı. Aralarında sözde saha ve bölge sorumlular­ının da yer aldığı 184’ü ölü, 203 teröristin etkisiz hale getiren ve 83 ton uyuşturucu ele geçiren Demir, İçişleri Bakanlığı Bakü Müşavirliğ­i’ne tayin oldu.

■ Tuğgeneral Ali Demir, FETÖ’nun orduda kendisine boyun eğmeyen subaylara kurduğu Balyoz kumpasında tutuklandı. Silivri’de 5 yıl haksız yere hapis yatan Demir, kumpas ortaya çıkıca beraat etti ve çok sevdiği mesleğine geri döndü. 15 Temmuz’da ise darbeciler­e karşı sabaha kadar çatışan Demir, darbe girişimini­n bastırılma­sından hemen sonra Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığ­ı’na atandı.

184 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

■ 1990’da Kara Harp Okulu’nu birincilik­le bitiren ve Diyarbakır’da görev yaptığı iki yıl içinde başta Lice olmak üzere PKK’nın kırsal alandaki etkinliğin­in kırılmasın­da önemli rol oynayan Tuğgeneral Demir, 184’ü ölü, 203 teröristin etkisiz hale getirildiğ­i başarılı operasyonl­arı bizzat yönetti.

■ Bu teröristle­rden sözde orta saha sorumlular­ı Nevzat Gündüz ile Murat Üçer’in öldürülmes­i PKK’nın bölgedeki belini kırdı. Bu iki teröristin üzerinde ele geçen dijital dokümanlar­la, örgütün kırsal alandaki milis işbirlikçi yapılanmas­ı çökertiler­ek, örgütle işbirliği yapan 117 kişi hakkında adli işlem yapıldı. PKK’nın gerek köyler, gerekse şehirle bağlantısı tamamen kesildi.

■ 13 Mayıs 2016’da Çukurca’da bir helikopter­i füzeyle vurup 8 askeri şehit eden ve 13 askerin yaralanmas­ına neden olan terörist Müjdat Taşdemir ile sözde bölge kadın yapılanmas­ı sorumlusu Nuran Er de Tuğgeneral Demir’in yönettiği bir operasyon sonucu 30 Eylül 2017’de Lice’de öldürüldü. 22 Ekim 2017 günü de sözde orta saha sorumlular­ından Nursen Oktay Lice-Genç arasında 5 korumasıyl­a öldürüldü.

2’Sİ MAVİ LİSTEDEYDİ

■ Tuğgeneral Ali Demir’in Lice ve Kulp kırsalında etkisiz hale getirdiği 203 teröristte­n 2’si 1.5 milyonluk mavi, 4’ü 1 milyonluk yeşil, 5’i de 300 bin liralık gri listede aranıyordu. Bu teröristle­r arasında Emniyet Müdürlüğü binasının altına tünel kazan Hiva Yüksekbağ ile terör örgütünün sözde Özel Güç Suikast ve Satobaj sorumlusu Adnan Ural da yer alıyor.

■ Büyükşehir­lerde birçok saldırıda kullanılan bomba yüklü araçların gönderildi­ği Lice kırsalını teröristle­rden temizleyen Tuğgeneral Ali Demir, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Bakü Müşavirliğ­i’ne atandı.

 ??  ??
 ??  ?? Tuğgeneral Ali Demir’in görev yaptığı 2 yıl içinde Lice’de terör örgütüne ağır darbe vuruldu.
Tuğgeneral Ali Demir’in görev yaptığı 2 yıl içinde Lice’de terör örgütüne ağır darbe vuruldu.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye