Sabah

35’ten sonra köyüme döneceğim

Milli takımdaki performans­ıyla, Avrupa kulüplerin­i peşine takan Beşiktaşlı Vida: “35 yaşıma dek oynamak istiyorum. Sonra köyüme gidip toprakla uğraşacağı­m”

-

Kariyeri sonrası dönmeyi istediği köyünde basına poz veren Vida, “Beni Dünya Kupası’nda üzen tek şey, imza isteyen vatandaşla­rımızın hepsinin talebine karşılık verememek oldu” dedi.

İki haftalık İsviçre kampı sona eren Galatasara­y, İstanbul’a döndü. Hazırlık maçlarında FC Wil’i 1-0

idmana

sezon 6 golle merkez orta sahadan en az katkıyı alan şampiyonlu­k adayı Galatasara­y’da 32 yaş ortalamalı Donk-FernandoSe­lçuk üçlüsü ağır kalıyor.

hattındaki isimlerden Serdar Aziz ile Brezilyalı Mariano yaşadıklar­ı sakatlıkla­r yüzünden takımdan ayrı kaldı.

Dyenen, PSV’ye 3-1, Valencia’ya 2-1 kaybeden sarı-kırmızılı takım iyi sinyaller vermedi. İşte bunun nedenleri:

Gomis hiç hazır değil. ünya Kupası’nı finalde kaybeden Hırvatista­n’da ortaya koyduğu performans­la yıldızını parlatan Beşiktaş’ın stoperi Vida, kariyeri ve kupayla ilgili açıklamala­r yaptı. 10 bin nüfuslu Donji Miholjac’ta domuz yetiştirdi­ği çiftliğind­e Hırvat basınına konuşan 29 yaşındaki oyuncu, “Yaptığım işi seviyorum. Futbola konsantre haldeyim. Oynamak için daha çok zamanım var. Ciddi sakatlık yaşamazsam 35 yaşına kadar oynamak istiyorum. Sonra köyüme dönüp çiftçilik yapabiliri­m. Toprakla uğraşmayı seviyorum” dedi.

Dünya Kupası sonrası ülkeye dönüşlerin­de yapılan törende düşme tehlikesi yaşayan Vida, “Çok yorgunduk ama çok da heyecanlıy­dık. İnsanlar Zagreb’e akın etmişti.

Zaten bu işi yüzlerce kez yapıyor” diye konuştu.

UEFA kararı yüzünden oyuncu satmadan bonservis harcaması yapamayan Galatasara­y, transfer stratejisi­ni kiralama formülleri üzerine kurdu. İsviçre’deki hazırlık kampında PSV ve Valencia’ya kaybedilen maçlarda savunma defoları ortaya çıkan sarı-kırmızılı takımda takviye önceliği stoper ve orta sahaya verildi. Listenin tepesine de Jason Denayer ile Badou Ndiaye yazıldı. İki oyuncu da kulüpleri Manchester City ve Stoke City ile kampta. İngiltere’de yaz transfer dönemi 9 Ağustos’ta bitiyor ve 31 Ağustos’a kadar zamanı olan Galatasara­y minimum maliyetler­le bu transferle­ri bitirmeyi planlıyor.

Denayer ve Ndiaye’ye “Bizi bekleyin” mesajı gönderildi ve kampta iyi çalışmalar­ı istendi. Sarı-kırmızılı takımla Şampiyonla­r Ligi fırsatını kaçırmak istemeyen iki oyuncunun da Galatasara­y dışında gelecek tekliflere soğuk bakacağı öğrenildi. Denayer’e 1.5 milyon Euro, Ndiaye’ye 3 milyon Euro bütçe ayıran Galatasara­y ilk etapta ücretsiz-başarı bonusları içeren kiralama formülünü zorlayacak ve Manchester City ile Stoke City’yi ikna etmeye çalışacak. Yeni sezon hazırlıkla­rı kapsamında sarı-kırmızılıl­ar, 28 Temmuz’da Tunus’ta Club Africain kulübü ile özel maçta karşı karşıya gelecek. 60 bin kapasiteli Olympique de Rades’da oynanacak karşılaşma­yı yerinden izlemek isteyen Club Africain taraftarı biletlerin büyük bir kısmını tüketti. Tunus ekibinde maç için büyük bir heyecan yaşanırken satışa çıkarılan

40 bin biletin satıldığı açıklandı.

$SKA Moskova ile sözleşmesi­ni uzatmayan ve bonservisi elinde olan İsveçli orta saha Pontus Wernbloom, Galatasara­y’ın radarına girdi. İsveç basınının iddiasına göre, 32 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmayı isteyen sarı-kırmızılıl­arın transferde­ki rakipleri Serie A’dan Lazio ve Fiorentina... Wernbloom, geçtiğimiz sezon 37 maçta 8 gol ve 4 asist üretmişti.

 ??  ?? G.SARAY’ıN &WERTON’DAN
BIR YıLLığıNA KIRALADığı HENRY ONYEKURU IKI HAZıRLıK MAçıNDA SAHAYA çıKTı. 21 YAşıNDA OYUNCU, SARı-KıRMıZıLı FORMAYLA ILK GOLüNü VALENCIA’YA ATTı.
G.SARAY’ıN &WERTON’DAN BIR YıLLığıNA KIRALADığı HENRY ONYEKURU IKI HAZıRLıK MAçıNDA SAHAYA çıKTı. 21 YAşıNDA OYUNCU, SARı-KıRMıZıLı FORMAYLA ILK GOLüNü VALENCIA’YA ATTı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye