Sabah

‘Tatlıses Klasiği’ne 166 bin liralık icra

İBrAHIm TAtlısEs’In “TAtlısEs KlAsIğI” ADlı AlBümünü IzInsIz çıkArAn yApımCı Erol KösE, 98 BIn TL tAzmInAtA mAHkûm olDu. Ünlü türküCü TAtlısEs, FAIzIylE BIrlIktE 166 BIn lIrAlık ICrA BAşlAttı

-

İbrahim Tatlıses, eski eserlerind­en oluşan “Tatlıses Klasikleri” adlı albümü kendisinde­n izin almadan piyasaya sürdüğünü ileri sürdüğü prodüktör Erol Köse’yi dava etti. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuran sanatçı, kendisinde­n izin alınmadan eski türkülerin­in yeniymiş gibi yayımlandı­ğını iddia etti. Tatlıses dilekçede, “Dava konusu albümün piyasadan toplatılma­sını, albümün satışının ve dağıtımını­n durdurulma­sını talep ediyoruz. Şimdilik 5 bin lira maddi tazminat ile 30 bin lira manevi tazminatın davalılard­an tahsiline karar verilmesin­i istiyoruz” dedi.

Mahkeme, “Tatlıses Klasiği” albümünde İbrahim Tatlıses’in seslendird­iği 10 eserin izinsiz kullanıldı­ğı gerekçesiy­le Erol Köse’nin 98 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Albümde ünlü şarkıcının fotoğrafın­ın kullanılma­sı nedeniyle de kişilik haklarının Dilek YAMA1 ihlal edildiğini ve haksız rekabet oluştuğunu belirten mahkeme ayrıca Tatlıses’e 10 bin TL maddi, 10 bin TL de manevi olmak üzere 20 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Albümün ve CD’lere ilişkin her türlü reklam, promosyon, tanıtım, ilan, TV’de yayımlama, çoğaltma, dağıtım ve satışının yasaklanma­sına hükmeden mahkeme kararın bir büyük gazetede de yayımlanma­sına da karar verdi.

FAİZİ DE VAR

Karar sonrası İstanbul İcra Müdürlüğü’ne başvuran Tatlıses, alacağını yasal faiziyle birlikte 166 bin lira olduğunu belirterek, Köse hakkında icra takibi başlattı.

 ??  ?? ÖZEL İSTİHBARAT Erol KösE DAvAnın rEDDEDIlmE­sInI IstEmIştI. AlBümDE İBrAHIm TAtlısEs’In 10 şArkısı Bulunuyor.
ÖZEL İSTİHBARAT Erol KösE DAvAnın rEDDEDIlmE­sInI IstEmIştI. AlBümDE İBrAHIm TAtlısEs’In 10 şArkısı Bulunuyor.
 ??  ?? R]eliVtiKEDU­Dt#VDEDKFRPtU
R]eliVtiKEDU­Dt#VDEDKFRPtU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye