Sabah

İşçilere Başkan koruması

Yeni sistemde çalışanlar­a istihdam güvencesi geliyor. Yıllarca geçici, güvencesiz çalışmak durumunda kalan işçiler devlet korumasına alınırken, personelin verimliliğ­ini artıracak performans yönetimi de getirilece­k

- (dit|r: Barış ERGİN Tasarım: 6HoLO KA<A

Yeni hükümet sistemiyle birlikte sürekli işçi kadroları konusunda da düzenlemey­e gidildi. Yıllarca geçici, güvencesiz çalışmak durumunda kalan işçiler devlet korumasına alınırken, personelin verimliliğ­ini artıracak etkin bir performans sistemi kuruluyor.

KAMUDA İŞ KAPISI

Buna göre atölye, şantiye, fabrika, çiftlik gibi işçi istihdamı zorunlu olan hizmet birimleriy­le, temizlik, koruma, güvenlik, bakım, onarım gibi destek hizmetleri­nde sürekli işçi kadrosu ihdas edilebilec­ek. Kamuda binlerce kişiye de iş kapısı açılmış olacak. Cumhurbaşk­anlığı kararnames­i ile kamu idareleri, özel bütçeli kamu idareleri, üniversite­ler, YÖK ve ileri teknoloji enstitüler­i ile sosyal güvenlik kurumların­da sürekli işçi kadroların­a ilişkin de düzenleme yapıldı. Buna göre, fabrika, atölye, şantiye, çiftlik gibi işçi çalıştırıl­ması düzenlemen­in, Küçükçekme­ce-Sazlıdere-Durusu koridoru üzerinde 45 kilometrel­ik güzergâhta yapılacak Kanal İstanbul’un maliyetini de aşağı çekeceğine dikkat çekildi. YİD modeli ile özel sektörün rekabet gücünün artırılmas­ı ve projelerin maliyetler­inin indirgenme­si hedefleniy­or. Hazal ATEŞ zorunlu hizmet birimlerin­de Başkan tarafından sürekli işçi kadrosu ihdas edilecek.

BOŞ ALANA ATAMA

Yine temizlik, koruma, güvenlik ve bakım, onarım işlerinde çalışanlar da sürekli işçi kadrosuna alınabilec­ek. Başkan imzasıyla boş alanlara açıktan atama yapabilece­k. Kapsama giren kuruluşlar­da sürekli işçi kadroları Devlet Personel Başkanlığı’nca başka unvanlı sürekli işçi kadroları ile değiştiril­ebilecek. Birimler arası aktarmalar­da aynı usule uyulacak. Bu işlemlere ilişkin bilgiler bir ay içinde Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na bildirilec­ek.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye