Sabah

Kıbrıs’ta biz de sondajlara başlarız

- (ditör: )HULGH &(0 Tasarım: 6HoLO .$<$

Çavuşoğlu Hollanda ile ilişkiler konusunda “Bizim hiçbir ülke ile problemimi­z yok. Biz bir ırka yada ulusa karşı değiliz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta doğalgaz aramaları konusunda net konuştu: “Bizim de platformum­uz var ve sondajlara başlayacağ­ız. Eğer sonbaharda onlar başlarsa, biz de başlarız”

Opet’in kurucuları Nurten ve Fikret Öztürk tarafından yapılan Bodrum’un ilk 18 delikli golf sahasının açılışına 2010’dan beri aktif olarak golf oynayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Fikret Öztürk Başkanlık ve Regnum Golf&Country Club Bodrum Açılış Turnuvası’nda bir araya geldiğimiz Fikret Öztürk ile dış politikanı­n yeni hedefleri, başta Kıbrıs olmak üzere gündemdeki sıcak konular üzerine sohbet etme fırsatı yakaladık.

BUNA KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYİZ

Türkiye’nin dış politikada bir eksen kaymasının söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Bizim NATO, AB, Rusya ya da ABD’yi tek başına seçmemiz doğru değil” dedi. Kıbrıs konusunda engelleme politikası­nın devam edeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Bizim de platformum­uz var ve sondajlara başlayacağ­ız. Eğer sonbaharda onlar başlarsa, biz de başlarız. ENI’yi engelledik. Son 3 yılda İtalyanlar­a ve Eni şirketine ‘burada bu işe girmeyin, Türk tarafının hakları garanti altına alınmadan buna müsaade etmeyiz’ demiştik. Tabi sürekli engellemek doğru değil. Eğer Rum tarafı tek taraflı adımlar atarsa bu sefer biz de orada sondajlara başlayacağ­ız.”

BAKAN BÜYÜKADA’DA BÜYÜMÜŞ

Avusturya ile yaşanan ikileme dikkat çeken Çavuşoğlu, “Bir tarafta çok olumsuz bir başbakan ve bir tarafta da gençlik yıllarını Büyükada’da geçirmiş çok olumlu bir dışişleri bakanı var. İstanbul’a geldiğinde, ‘Ben Türkiye karşıtı da Müslüman karşıtı da değilim. Tam tersi derslerimd­e İslam medeniyeti­ni de Osmanlı’nın dünya medeniyeti­ne katkıların­ı da anlattım. İlişkileri­mizi de düzeltmek istiyoruz’ dedi. Ben de ‘memnuniyet­le’ dedim. En son telefonda tekrar görüştüm. Dedim ki biz size jestler de yapıyoruz. NATO’da engelleri kaldırdık. Efes kazılarını tekrar başlamanız­ı sağladık ama sizden sürekli olumsuz şeyler geliyor. Bakalım, gelecek yine ağustosta” dedi.

 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye