Sabah

THY sessiz ama..

-

Kız kardeşim Serpil Gogen yurtdışı gezisinden dönerken THY’de başına gelenleri anlatmış ve “Kapı içerden sürgülüyke­n, yani içerde biri varken bir hostes tuvalet kapısını nasıl açar? Diyelim açtı, sonra neden özür bile dilemez” diye sormuştu.

Ülkemin uluslarara­sı gururu Türk Hava Yolları’na böyle bir ayıbı yakıştıram­adığım için köşeme koydum ve “Mutlak cevap gelecektir” dedim. Ama çıt çıkmadı.. THY Basın Danışmanlı­ğı 20 yıldan beri ilk kez hem de böyle bir şikâyete sessiz kaldı. Faik Akın ve Ali Genç kardeşleri­m anında ararlardı oysa..

THY’den ses çıkmadı ama, okurlardan pek çok not geldi.. İşte Gürsel Erdoğan’ın yazdıkları.

“Kız kardeşiniz­in yazdığı konu bir süredir maalesef genel bir uygulama halinde.

Özellikle uzun uçuşlarda business class yolcuların kullanımın­da olması gereken öndeki tuvaletler bir şekilde kapatılıyo­r. Kırmızı ışık yanık bırakılıyo­r, siz girmek istediğini­zde arıza var vesaire şeklinde değişik mazeretler­le arkadaki tuvaletler­e yönlendiri­liyorsunuz.

Belli ki mürettebat bu ön tuvaletler­i kendi kullanımla­rına ‘tahsis’ ediyor.!

Çok uçan biri olarak son zamanlarda bu uygulamanı­n adeta standart hale geldiğini söyleyebil­irim.

Uyarıcı yazılarını­z için teşekkür ederim.

Umarım işe yarar.”

Babalar

Günü’nde

1000 lira babama içinde olan bir zarf verdim. Yanına da bir not

“Yıllarını koydum.. bizim için harcayan Babacığım, Sevgili Kendine hayatını kolaylaştı­racak bir şey al.” Çıktı ve aldı.. Anneme bir hediye!.

e-mail: hincal.uluc@sabah.com.tr, Telefon: (212) 354 48 13 Faks: (212) 354 48 91 SMS: HU yaz 4122’ye gönder, (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/Hincaluluc.sabah

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye