Sabah

ÖLüM üçGENINDEK­I CINAyEt Y,/ 6215$ dÖ=h/'h

Sapanca-Adapazarı-Hendek hattında 2000’de işlenen Hasan Beğen cinayeti 18 yıl sonra gelen itirafla çözüldü. Sedat Şahin’in üç adamı tutuklandı

-

Emniyeti Organize Suçlar Şubesi Polisleri bir suç örgütüne yönelik önemli bir operasyon düzenledi. Operasyonu­n perde arkasında ise bir cinayet aydınlatıl­dı. Operasyond­a gözaltına alınan bir şüpheli, 18 yıl önce silahla öldürülen Beğen cinayeti ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. İşlenen çok sayıda cinayet fail-i meçhul kaldığı için “Ölüm üçgeni” olarak adlandırıl­an ve TEM yolu üzerindeki SapancaAda­pazarı-Hendek hattında işlenen cinayetler­den biri yıllar sonra o itiraflar üzerine yeniden mercek altına alındı. O dönem 2000’de silahla vurulan Beğen cinayeti ile ilgili gözaltına alınan ve olayda silahı kullandığı iddia edilen C.Y. isimli bir kişinin tutuklandı­ğı, söz konusu kişinin suçu üzerine aldığı, 10 yıldan fazla cezaevinde tutuklu kaldığı ve hapis cezasını çektikten sonra serbest kaldığı tespit edildi.

Yapılan incelemele­rde cinayet ile ilgili suçu üzerine alan C.Y.’nin olayı gerçekleşt­iren üç kişiden biri olduğu, diğer iki şüphelinin ise kaçtığı tespit edildi. İstanbul Organize Suçlar Şubesi, iddialara göre suç örgütü lideri Şahin’in grubuna bağlı olan C.Y., A.K. ve F.U.’yu takibe aldı. Yapılan HTS ve teknik çalışmalar­ın ardından cinayet aydınlatıl­dı. İddialara göre; cinayeti işleyen kişilerin, Şahin’in adamları C.Y., A.K. ve F.U. olduğu tespit edildi. C.Y. yeniden gözaltına alındı. Diğer iki şüpheli A.K. ve F.U. ise 18 yıl sonra Organize Polisleri tarafından yakalandı.

Cinayetle sonuçlanan olayın nedeninin ise alacakvere­cek meselesi olduğu iddia edildi.

EmIr SOMER 6ABA+

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye