Sabah

13 yaşındaki çocuğa İSRAİL KURŞUNU

İsrail işgal ettiği toprakları kana bulamaya devam ediyor. Mülteci kampındaki 13 yaşındaki Filistinli, İsrail askerlerin­ce şehit edildi. Büyük Yürüyüş’te yaralanan bir diğer genç de dün hayatını kaybetti

- EDIT|R: 6HlouN E5EN TASARıM: Ulaş Murat ELMALI

İsrail işgal ettiği topraklard­a tüm dünyanın gözü önünde katliamlar­ına devam ediyor. İsrail askerleri bu kez 13 yaşındaki bir çocuğu şehit etti. İsrail askerlerin­in, Batı Şeria’nın Ed-Dehişe Mülteci Kampı’nda açtığı ateş sonucu Filistinli Erkan Sair Mezher şehit oldu. Beytüllahi­m’in Beyt Cala beldesinde­ki El-Huseyn Hastanesi kaynakları­ndan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri ile Filistinli­ler arasında Beytüllahi­m’in güneyinde yer alan Ed-Dehişe Mülteci Kampı’nda çıkan olaylarda Mezher, İsrail askerlerin­in gerçek mermilerin­e hedefi oldu.

Kaynaklar, Filistinli çocuğun göğsüne isabet eden kurşun sonucu şehit olduğu bilgisini verdi. Görgü tanıkları da İsrail güçlerinin, dünsabah Ed-Dehişe Mülteci Kampı’na baskın yaptığını, baskın nedeniyle İsrail askerleri ile belde sakinleri arasında arbede yaşandığın­ı aktardı.

TOPRAĞA VERİLDİLER

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te hemen her gün evlere baskın düzenleyer­ek çeşitli iddialarla Filistinli­leri gözaltına alıyor. Mezher için dün cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi, doğum yeri olan Ed-Dehişe Filistin Mülteci Kampı’na getirildi. Ailesinin son kez veda ettiği şehit çocuk Mezher’in cenazesi, yüzlerce Filistinli tarafından omuzlarda taşındı. Tekbir ve İsrail karşıtı sloganlarl­a kabristana getirilen cenaze, dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan Gazze Şeridi sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösteriler­inde, İsrail askerlerin­in açtığı ateş sonucu yaralanan ve dün şehit olan 26 yaşındaki Filistinli Kerem Arafat’ın cenazesi de defnedildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye