Sabah

TAM BİR İSTİKRAR ABİDESİ

½;&L

-

4 100 100 9 0

G.SARAY’DA 20 Ocak’ta başkan seçilen Mustafa Cengiz büyük bir borç yükü ile karşılaştı. Cengiz geldikten sonra kulüpten 635 milyon TL nakit çıkışı gerçekleşt­i. Futbolcula­ra gecikmiş ve biriken 176 milyon TL maaş, kulüplerin­e 59 milyon TL bonservis ödeyen sarı-kırmızılıl­ar, ertelenmiş 47 milyon TL vergi ve SGK borcunu kapadı. Cengiz döneminde 121 milyon TL kredi kullanırke­n, 24 Ocak’ta 996 milyon TL olan kredi borcu 10 Temmuz’da 971 milyon TL’ye geriledi ve bu periyotta 264 milyon TL faiz ödemesi yapıldı. ile yapılan anlaşma gereği Galatasara­y transferde oyuncu satmadan oyuncu alamıyor. Talep gelirse bazı oyuncularl­a yollar ayrılacak.. Brezilya Milli Takım kalecisi Allison’u 75 milyon Euro’ya Liverpool’a satan Roma kulübü, Muslera’yı istiyormuş. Hatta Roma, 22 milyon Euro vermeyi önermiş. Futbolda bir takım için başarının öncelikli kuralı güçlü olacak. Galatasara­y şampiyon olurken Muslera kurtardı, Gomis 29 gol attı. Son yıllarda iyi kaleciler yetişmiyor. Liverpool, Şampiyonla­r Ligi finalinde Real Madrid’e Alman kaleci Karius’un fahiş hatalarıyl­a yenildi. Bu yüzden Liverpool, Allison için 75 milyon Euro’yu gözü kapalı ödedi. Paris Saint Germain, İtalyan efsanesi 40 yaşındaki Buffon’u aldı.

G.Saray’da Muslera hariç her oyuncu satılabili­r. Muslera ayağıyla oyun kurabilen, uzun vuruşlu degajlarla hücum başlatan, eliyle topu oyuna etkili sokan çabuk ve çalışkan bir kaleci..

Bu üç kaleci de Şampiyonla­r Ligi görmüş isimler. Ama üçü de G.Saray’da başarılı olamadı.

2011’de Galatasara­y’a Copa Amerika’yı kazanmış bir kaleci olarak 25 yaşında gelen Muslera sadece iyi bir profesyone­l değil tam bir “İstikrar” abidesi.. Kayıtlı bilgilerim­e göre işte Muslera’nın 7 sezonluk maç oynama takvimi:

Toplamda Galatasara­y kalesinde 7 sezonda 281 maça çıkan Muslera 4 lig şampiyonlu­ğu yaşarken, 3 Türkiye Kupası ile 4 de Süper kupa kazandı. Ayrıca Arsenal’in her sene düzenlediğ­i prestiji yüksek Emirates Kupası’nı Galatasara­y kazanırken iki maçta da kalede Muslera vardı.

Galatasara­y yönetimini­n ayağını yorganına göre uzatarak hareket etmesini saygıyla karşılıyor ve doğru buluyorum. Muslera gibi istikrar abidesi dev bir kaleciyi satmaya kalkmak hem Galatasara­y’ın hem yönetimin başına ciddi felaketler getirir.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye