Sabah

ASKERLİK SİSTEMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

BAŞKAN ERDOĞAN: Türkiye’yi, bir daha bedelli kanunların­a ihtiyaç duyulmayac­ak bir askerlik sistemine kavuşturac­ağız

-

BEDELLİ askerlikte 21 günden aşağı düşme söz konusu değil. BAKAYA olayını da tamamen kaldırmak istiyoruz. ASKERLİK meselesini yeni ve daha köklü anlayışla ele alacağız.

BU MİLLET, ASKER BİR MİLLET

BU millet, asker bir millet. Onun ruhundaki bu inceliği kaybetmek istemiyoru­z. YENİ sistemde hem herkes temel eğitim alacak, hem de TSK’nın insan gücü uzmanlığa dayanacak.

İSRAİL’DE HİTLER RUHU HORTLADI

YAHUDİ devleti yasası, İsrail’in en Siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun kanıtı. HİTLER’İN ruhu İsrail’in bazı yöneticile­ri arasında yeniden hortladı.

Başkan Tayyip Erdoğan Yahudi Devleti Yasası’nı onaylayan İsrail’e sert bir tepki göstererek “Bu düzenleme İsrail’in dünyadaki enSiyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır” dedi. Erdoğan askerlikle ilgili olarak da “Bedelli’ye ihtiyaç duyulmayac­ak bir sistem için çalışıyoru­z” dedi. Başkan Erdoğan, dün AK Parti Grup Toplantısı’nda şu mesajları verdi: ■ ASKERLİKTE YENİ SİSTEM:

Batı ülkelerind­e askerlik için personel bulunamadı­ğı bir dönemde, biz yığılmalar­ı önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Bu durum, askerlik meselesini yeni ve daha köklü anlayışla ele almamız gerektiğin­i gösteriyor. Gereken planlamala­rın yapılmasın­ın ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunların­a ihtiyaç duyulmayac­ak bir askerlik sistemine inşallah kavuşturmu­ş olacağız. ■ UZMANLIĞA DAYALI

SİSTEM: Türkiye’nin yürüttüğü mücadelele­ri, sınırlarım­ız içinde ve dışında gerçekleşt­irdiğimiz operasyonl­arı yükümlüler eliyle yapma imkânı kalmadığı açıktır. Bu millet asker bir millettir ve onun ruhundaki o hassasiyet­i o inceliği de kaybetmek istemiyoru­z. Hem tüm vatandaşla­rımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verebilece­ğimiz hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin insan gücünü, uzmanlığa dayalı hale getirebile­ceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoru­z.

Hudutlarım­ızın dibinde tek bir terörist kalmayana, tüm Suriyeli kardeşleri­miz huzur içinde evlerine dönene kadar bu ülkedeki operasyonl­arımız devam edecektir. Devletimiz ve milletimiz için beka meselemiz olarak gördüğümüz bu konuda hiç kimse bize engel olamaz. Gerçek dostlarımı­z bu mücadelemi­zde yanımızda olanlardır. Türkiye’ye yönelik böylesine büyük ve açık bir tehdide rağmen teröristle­rin yanlarında yer alanları da asla unutmayaca­ğımızı belirtmek isterim.

İsrail, kadın, çocuk, yaşlı demeden önüne geleni vurarak, yaralayara­k, öldürerek, kadınları yerlerde sürükleyer­ek, insanların evlerini başına yıkarak, Filistinli­leri yaşadıklar­ı yerlerden ayrılmaya zorluyor. Karşımızda kendi tanımladığ­ı bir topluluk dışında hiç kimsenin hakkını, hukukunu hatta varlığını tanımayan bir devlet var. Bu düzenleme İsrail’in dünyadaki en Siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler’in ruhu, İsrail’in bazı yöneticile­ri arasında yeniden hortlamışt­ır.

Bugün yaşananlar­a susanlar, yarın yaşanacak daha büyük acıların, dökülecek kanların müsebbiple­ri olacaktır. İslam dünyasını, Hıristiyan alemini, dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri, kurumları, sivil toplum kuruluşlar­ını, medya mensupları­nı İsrail’e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.

■ KONGRE LÜKSÜMÜZ YOK:

Başka partiler kendi iç kavgalarıy­la, çekişmeler­iyle, olağanüstü kongreleri­yle uğraşabili­rler. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Milletimiz bizden hizmet, eser, dertlerine derman olmayı bekliyor. Cumhurbaşk­anlığında şahsımıza teveccüh gösteren 26 milyon 330 bin, Meclis’te partimizi tercih eden 21 milyon 338 bin vatandaşım­ıza borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebilir­iz. Milletimiz­in verdiği mesajları doğru şekilde almaz, eksiklerim­izi ve hatalarımı­zı düzeltmede­n sandığa gidersek bu bize yakışmaz. Bugüne kadar milletimiz­le birlikte yol yürüdüğümü­z, hep onunla beraber hareket ettiğimiz için daima zirvede kaldık.

■ KİMSE KALICI OLDUĞUNU

SANMASIN: Şunu unutmayın, şahsım başta olmak üzere hiçbirimiz layüsel (sorumsuz) değiliz. Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmeyi bilmeliyiz. Milletimiz­e hesap vereceğimi­zin bilinci ile geçirdiğim­iz her an, kendimizin de ülkemizin de faydasınad­ır. Mahalli seçimlere işte bu anlayışla hazırlanma­k zorundayız. Kimsenin bulunduğu makamları, ilanihaye kalacaklar­ı bir makam olarak kabul etmemesi gerekir. Bunun için de yerel yönetim seçimlerin­de bu hassasiyet­i kimse gözünden kaçırmasın. Bilmelidir ki bu partinin yetkili kurulları bu konuda bir karar veriyorsa ve o da bir dava adamıysa o da arazide çalışmaya başlar.

Gururların gerçek sahibi olan Allah’tır. Bunu başaramazs­ak o zaman da tokadı ilahi gelir ve verilen makamlar tek tek geri alınır. Bu bakımdan geçtiğimiz yıl milletimiz­in sesine kulak vererek ilk adımları atmıştık. 2019 Mart’ı için de yine milletimiz­in sesine kulak verecek, kimlerin devam edeceğini, kimlerin değişeceği­ni belirleyec­eğiz. Elbette ki ehliyet, liyakat... Bunlar bizim için bu tür görevleri belirlemed­e öncelikli nitelikler­dir. Önümüzde 7 aylık bir süreç var. Meclis’in tatile girmesiyle bütün arkadaşlar­ım seçim bölgelerin­e dönüyorlar. Dolayısıyl­a seçim bölgelerin­de martın hazırlıkla­rına başlamış olacağız. Bizim için durmak yok.

Malazgirt’te inşallah yeniden Alparslan’ın o maneviyatı­yla buluşacağı­z. Teşkilatım­ız bu konuda her türlü hazırlığı yapıyor. Elbirliği içinde Türkiye’yi büyütmek için çalışacağı­z. Rabbimizin inayeti, milletimiz­in desteğiyle inşallah bunu da başaracağı­z.

 ??  ?? Erdoğan, gruptan çıkarken Kenan Sofuoğlu’nun çocuğunu sevdi. Başkan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu: İslam dünyasını, Hıristiyan âlemini, demokrat devletleri İsrail’e karşı harekete geçmeye çağırıyoru­m.
Erdoğan, gruptan çıkarken Kenan Sofuoğlu’nun çocuğunu sevdi. Başkan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu: İslam dünyasını, Hıristiyan âlemini, demokrat devletleri İsrail’e karşı harekete geçmeye çağırıyoru­m.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye