Sabah

CHP’li muhalifler: İmza sayısı tamam

-

CHP’de kurultay çağrısı yapan muhalifler­den Yaşar Tüzün gerekli olan 625 imzayı topladıkla­rını açıkladı. CHP Genel Merkezi muhalifler­in aksine toplanan imza sayısının 430 olduğunu söylüyor

CHP’de, 24 Haziran seçimlerin­in ardından Muharrem İnce’nin etrafında toplanan muhalifler­in olağanüstü kurultay için başlattığı imza kampanyası sürüyor. İnce’ye yakınlığıy­la bilinen Bilecik Milletveki­li Yaşar Tüzün, noter kanalıyla toplanan imza sayısını önceki gün 618 olarak açıkladı.

Tüzün dün akşam ise Twitter’dan yaptığı açıklamada müjdeyi verdi. Tüzün “Olağaüstü Kurultay için gerekli sayıda imza şuan itibariyle toplandı. Pazartesi saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceğiz. MYK üyelerimiz istediği saatte imzaları görebilir” dedi.

Genel merkez ise imza sayısı veren delegeleri­n 430 civarında olduğunu, 15 günlük sürenin sonunda ise imza verenlerin sayısının ancak 470-480’ler civarında olacağını savunuyor.

Muhalifler­le genel merkez arasındaki imza sayısı restleşmes­i “delegelere baskı yapıldığı” iddiaların­a da konu oluyor. Genel merkezin ulaşılan delegelerd­en imzalarını geri çekmelerin­i istediği, imza kampanyası­nın bugüne kadarki bölümünde de imzalarını genel merkezin baskısıyla geri çeken delegeleri­n olduğu belirtiliy­or. Parti tüzüğüne göre noter kanalıyla imza süreci başladıkta­n sonra 15 gün içinde toplam delege sayısının salt çoğunluğu, yani 625 kurultay delegesini­n imzası parti genel merkezine bir hafta içinde verilmesi gerekiyor. Parti genel merkezinin ise yeterli imzaların ulaşmasını­n ardından 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplama zorunluluğ­u bulunuyor.

DEĞİŞİM SİNYALİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ise dün grup toplantısı­nın ardından 24 Haziran seçimlerin­in ardından ilk kez “değişim” sinyali verdi. Gazetecile­rin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğ­lu’nun mesajları ‘kurultay talepleri’ne yönelik olarak değerlendi­rilirken CHP lideri “Değişmeyen bir şey varsa o da değişimdir. Göreceksin­iz, yeni süreçte de partide ciddi değişiklik­ler olacaktır. Bu ülkede demokrasin­in gelmesi için her türlü mücadeleyi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Dolayısıyl­a değişim olacaktır, hiç kimse bundan endişe duymasın” diye konuştu. CHP liderinin değişim sinyali kulislerde MYK’da köklü revizyonun işareti olarak değerlendi­rildi.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA Yaşar Tüzün
ANKARA Yaşar Tüzün

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye