Sabah

Önce ‘Traktörden düştü’ sonra ‘Bilmiyorum’ dedi

Tokat’ın Turhal ilçesinde, 10 Temmuz’dan bu yana kayıp olan Evrim’in tutuklu babası, “Traktörden düştü. Babamın mezarına gömdüm” dedikten sonra ifadesini geri çekti. Kazılan mezarda ise cenaze bulunamadı

-

Tokat’ın Turhal ilçesinde, 15 gün önce kaybolan 3 yaşındaki Evrim Atış’ı arama çalışmalar­ı sürüyor. Evrim’in tutuklanan babası Burhan Atış’ın ifadesinde önce, “Traktörden düşüp öldü, babamın mezarına gömdüm” dediği, daha sonra ifadesini geri çekerek kızının nerede olduğunu bilmediğin­i söylediği ortaya çıktı. Yenisu köyü yaylasında babaannesi Sati Atış’ın 10 Temmuz’da hayvanları suya götürürken evde bıraktığı, döndüğünde kaybolduğu belirtilen çocuğun bulunması için başlatılan çalışmalar sürüyor. AFAD, jandarma arama kurtarma (JAK) ekiplerini­n yanı sıra Ankara’dan gelen kadavra arama köpeği “Boomer” da çalışmalar­a eşlik ediyor. Küçük kızın kaybolması­yla ilgili gözaltına alınan ve tutuklanan anne Dilek ile baba Burhan Atış’ın çelişkili ifadeler verdikleri öğrenildi. Daha önce birkaç kez ifadesine başvurulan Burhan Atış’ın farklı ifadeler verdiği ortaya çıktı. Burhan Atış’ın daha önce ifadesinde, “Kızım traktörden düşüp öldü, babamın mezarına gömdüm” dediği, bunun üzerine Evrim’in dedesi Sadık Atış’ın Yenisu köyünde bulunan mezarının kazıldığı öğrenildi. Ancak babanın ifadesinin aksine Evrim’e dair bir bulguya rastlanmad­ı. Bir kez daha ifadesi alınan Burhan Atış’ın bu kez farklı yerler söylediği, daha sonra ifadesini geri çekerek kızının kaçırılmış olabileceğ­i yönünde beyanların­ı değiştirdi­ği ortaya çıktı.

ANNE, YEMİN ETMEDİ

Dilek Atış’ın da ifadesinde kızını en son çadırın önünde diğer kızı ile oynarken gördüğünü söylediği ancak, bu ifadenin doğruluğu için ‘yemin’ etmediği ortaya çıktı.

 ??  ?? BaEa Burhan Atış Anne Dilek Atış
BaEa Burhan Atış Anne Dilek Atış

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye