Sabah

Yerli inanmazsa yabancı öne çıkar

- seref.oJuz#sabaK.com.tr

Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok kârlı çıkanlar olacaktır... Bu sözler, dün Ak Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşk­anı 5ecep

Tayyip Erdoğan’a ait...

Devamında yabancı yatırımcıy­ı Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davet ediyor ve hiç kimsenin hayal kırıklığın­a uğratılmay­acağını, büyük yatırımcıl­arın muhatabı olarak Cumhurbaşk­anlığı’nı gösteriyor.

Küresel kriz sonrası başka bir şeye dönüşmeye başlayan dünya- da Türkiye, artan jeopolitik önemi ve geliştirdi­ği kabiliyetl­erle kurala uyan olmaktan çıkıp kural koyanlar ligine katıldı bile.

Dünün alınmadığı barış masalarını, artık kendisi kurmakla kalmıyor, Atlantik’tan Pasifik’e doğru kayan dünya güç sıkletinde belirleyic­i başat aktör oluyor. Ben bunun bir ispatı olarak, küresel arenada başımıza gelenleri gösteriyor­um.

Tuhaf olan, Türkiye’nin gücüne dair yabancılar­ın gösterdiği refleks her ne kadar hasımca olsa da bizlerin yaklaşımı, mevcut sorunlarım­ızı abartma ve “bizden adam olmaz” lafını edecek aymazlığa varan gaflete indirgeneb­iliyor.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yaptığı çağrıyı, belki de içerideki girişimcil­ere, büyük yatırımcıl­ara da tekrar etmek gerekiyor. Taşıdığımı­z potansiyel­e kendi hane halkımızı inandırabi­ldiğimiz oranda hız kazanacağı­mız kesin.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın G-20’de söylediği, “Türkiye bir daha hiç bu kadar cazip olmayacak” sözüne, bizim sermayedar­ların da kulak vermesi gerekiyor.

Eğer ekonomimiz­i, kısa vadeli kur, faiz, enflasyon üçgeninde algılamanı­n ötesine geçemez isek, potansiyel­lerine koşan Türkiye’nin yarınında bizimkiler­den çok, bu çağrıya kulak kabartan yabancılar ağırlık kazanacakt­ır.

 ??  ?? Şeref OĞUZ
ÖNERİ-YORUM
Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye