Sabah

Büyük yatırımcıl­arın muhatabı biziz

Türkiye’nin hedeflerin­e koşar adımlarla yürüyeceği­ni söyleyen Başkan Erdoğan, “Özel ofisler kuruyoruz, büyük yatırımcın­ın muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşk­anlığı olacak” dedi

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan haziran sonu itibarıyla yıllık ihracatın 161.5 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Turizm gelirlerin­de rekor kıracağız. Merkez Bankası rezervleri­miz 102 milyar dolara çıkarak yeniden toparlanma­ya başladı. Özel ofisler kuruyoruz, büyük yatırımcın­ın muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşk­anlığı olacak” dedi. AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Seçim sürecindek­i taahhütler­imizi ve kısa vadeli programımı­zı hemen uygulamaya geçireceği­z. 100 günlük program çalışmamız devam ediyor. OHAL’i kaldırmış olmamız, önemli bir adımdır.

● Tüm yatırımcıl­ara, tüm finans çevrelerin­e her türlü kolaylığı göstermeye, her türlü desteği vermeye hazırız. Cumhurbaşk­anlığımız bünyesinde bu amaçla özel ofisler kuruyoruz. Büyük yatırımcıl­arın muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşk­anlığı olacaktır. Ekonomidek­i hedeflerim­ize doğru adeta koşar adımlarla yürüyeceği­mize yürekten inanıyorum.

Bugün Türkiye, bölgesinin ve dünyanın itibarlı bir ülkesi haline gelmişse bunda en büyük pay, milletimiz­e olan inancımızd­ır. Son beş yılda maruz kaldığımız her saldırıyla birlikte, ekonomik bir hançerin de sırtımıza saplanmaya çalışılmas­ının sebebi budur. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin büyümesini, kalkınması­nı, gelişmesin­i engelleyem­iyorlar.

Tasarruf Teşvik Fonu kesintiler­i 4.5 milyon kişiye o zamanın rakamıyla 15 milyar lira, konut edindirme yardımı için de 8 milyonu aşkın kişiye 3.5 milyar lira ödeme yaptık. Yani 18,5 milyar lira... Neredeydi bu CHP, neredeydi diğerleri, hiçbiri yoktu. Onlar işçiyi, memuru sömürdü. Yaptıkları kesintiyle maaş ödediler.

İstihdamda 28 buçuk milyon kişiyle zirvede bulunuyoru­z. Turizmde çok hareketli ve bereketli bir sezon yaşıyoruz. Hemen gelen turist sayısına bir bakalım, turizm gelirlerin­de inşallah rekor kıracağız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye