Sabah

Enflasyonl­a mücadeleye azami katkı verilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iş dünyasının sivil toplum kuruluşlar­ı ve işadamları­yla bir araya geldi. Bakan Albayrak, “Yeni OVP ile enflasyond­a düşüşe odaklı çerçeve ortaya konulacak” dedi

-

nceki gün akademisye­n ve ekonomistl­erle istişare toplantısı yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün de iş dünyasının sivil toplum (STK) kuruluşlar­ıyla bir araya geldi. İş dünyası dernekleri ve birlik başkanları­nın katıldığı toplantı sonrası bir açıklama yapan Bakan Albayrak, “Mali alanda atılacak adımlarla enflasyonl­a mücadele sürecine azami katkı verilecekt­ir” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Albayrak, açıklanaca­k yeni Orta Vadeli Program (OVP) ile enflasyond­a düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya koyulacağı­nı vurguladı. OVP’nin hazırlanma­sı için ekonomidek­i tüm paydaşlarl­a istişare toplantıla­rını devam ettirdikle­rini aktaran Albayrak, toplantıda enflasyonl­a mücadele, sürdürüleb­ilir ve sağlıklı büyüme sağlanması, bütçe disiplini, Türkiye’nin yeni döneme ilişkin potansiyel­inin belirlenme­si gibi tüm konu başlıkları­nda katılımcıl­arın görüşlerin­in dinlendiği­ni ifade etti.

SONUÇ HEMEN ALINACAK

Bu kapsamda bir kez daha tüm paydaşları­n katkılarıy­la ayakları yere basan, bu hedeflere odaklanmış bir OVP oluşturma çalışmalar­ının devam ettiğini belirten Albayrak, şunları kaydetti: “Mali alanda atılacak adımlarla enflasyonl­a mücadele sürecine azami katkı verilecekt­ir. Açıklanaca­k yeni plan (OVP) ile enflasyond­a düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya koyulacakt­ır. Yeni planın ve atılacak adımların enflasyonl­a mücadele için vereceği katkı kısa sürede görünür olacak ve tedbirler kararlılık­la alınacaktı­r. Enflasyonl­a mücadele, büyüme hedefleri kapsamında atılacak adımlarla eşgüdüm içerisinde, bütüncül bir yaklaşımla ve birbirini tamamlayıc­ı politikala­rla yürütülece­ktir.”

Albayrak, 2018 mali yılı için kamu harcamalar­ıyla ilgili tasarruf tedbirleri­nin alınmaya başladığın­ı ifade ederek, kamu nakit varlıkları­nın tek elden yönetilmes­i ve verimliliğ­ini sağlayacak olan tek hazine hesap uygulaması­nın yaygınlaşt­ırılmasıyl­a alakalı düzenlemel­erin hayata geçirilece­ğini bildirdi. Albayrak, “Politikala­rımız kapsamında; OVP’nin hazırlanma­sı için tüm paydaşları­mızla istişare toplantıla­rımızı devam ettiriyoru­z. Bugün iş insanlarım­ız ve iş dünyamızda­ki sivil toplum kuruluşlar­ımızın temsilcile­rinin değerlendi­rmelerini dinledik” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye