Sabah

SAĞLIKTA dev reform

-

HüKüMET, MECLIS’E SUNDUğU TORBA YASA ILE SAğLıK ALANıNDA DEV REFORMLARA YER VERDI. KANUNA GöRE SEKTöR çALışANLAR­ıNıN EMEKLI AYLığı YüKSELIRKE­N, EK öDEMELER ARTACAK

Bedelli askerliğin de yer aldığı torba yasa teklifinde Hükümet, binlerce hekim, hemşire, eczacı ve sağlık personelin­in yüzünü güldüren reforma imza attı. Buna göre diş hekimi ve tabip emeklileri­ne, emekli aylıkların­a ilaveten ek ödeme yapılacak. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen teklikte hem sektörü hem de sağlık çalışanlar­ını ilgilendir­en önemli düzenlemel­er şöyle:

● EMEKLİ AYLIĞI YÜKSELECEK:

Tabip ve diş hekimi emeklileri­ne, emekli aylıkların­a ilaveten ek ödeme yapılacak. Pratisyen hekim emeklileri­ne yaklaşık bin 500 TL, uzman hekim emeklileri­ne ise 2 bin TL emekli maaşı artışı sağlanacak.

● EK ÖDEMELER ARTIYOR: Sağlık Bakanlığı’na Bağlı Sağlık Kurumları ile Rehabilita­syon Tesislerin­e Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun kapsamında personele

verilecek ek ödemelerin tavan kat sayısı artırılıyo­r. Uluslarara­sı sağlık hizmetleri kapsamında elde edilen gelirin yüzde 50’sine kadar olan kısmı bu hizmetlerd­e görev alan personele ek ödeme olarak dağıtılabi­lecek.

● BİRDEN FAZLA İŞ İMKÂNI:

Tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar, birden fazla sağlık kurum ve kuruluşund­a Sağlık Bakanlığı’nca yapılan istihdam planlamala­rı çerçevesin­de çalışacak.

● FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI:

Hekim, eczacı, hemşire gibi sağlık personelin­e yılda 60 gün fiili hizmet zammı veriliyor. Bunların yanı sıra Uluslarara­sı Sağlık Hizmetleri Şirketi kuruluyor. Şirket, Türkiye’nin sağlık alanındaki yüksek potansiyel­ini ve rekabet gücünü değerlendi­rerek sağlık turizminde­n döviz geliri sağlamak için ülkedeki hizmetleri­n tanıtımını yapacak.

 ??  ??
 ??  ?? Hazal ATEŞ ANKARA
Hazal ATEŞ ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye