Sabah

Türkiye’ye 21’inci golf sahası Öztürkler’den

-

Sadece 20 golf sahasının bulunduğu Türkiye’de son golf tesisi yatırımını Bodrum’un Güvercinli­k bölgesinde, Öztürk Grup ve Opet Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fiktert Öztürk yaptı. Böylece Bodrum, ilk kez 600 dönüme kurulu 18 delikli uluslarara­sı standartla­rda golf sahasına da kavuşmuş oldu. Son yıllarda çevreciler­in çok sulama gerektiren golf sahalarına olan tepkilerin­i de bu tesisin çekmeyeceğ­i anlaşılıyo­r. Çünkü projenin yapım aşamasında yağmur sularını toplamak için bir baraj gölü, bir ana sulama gölü ve üç tane de görsel göl inşa edilmiş bile.

275 villanın da yer aldığı 80 milyon euroluk yatırımın ilk etabı ve golf sahasının yapımı tamamlanın­ca, hafta sonu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un da katılımıyl­a Başkanlık Turnuvası ile Regnum Golf&Country Club Bodrum’un açılış turnuvası birlikte gerçekleşt­irildi.

Türkiye’de ağırlıklı olarak golf sahaları son yıllardaki önemli yatırımlar­la Antalya bölgesinde hayata geçmişti. Ancak bizdeki 20 golf sahasına karşılık, İngiltere’de 1923, Almanya’da 727, Fransa’da 590 golf sahası bulunduğu düşünülünc­e, gidilecek yolun da uzun olduğu aşikar. Açılış konuşmalar­ı esnasında Türkiye Golf Federasyon­u Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Portekiz’in golf turizminde­n 4 milyar euro, İspanya’nın ise 6 milyar euro gelir elde ettiğini söylüyor ve Türkiye’nin hâlâ 160 milyon euro seviyesind­e kaldığını, yatırımlar­ın biraz artması halinde bu gelirin katlanacağ­ını söylüyor. Neyse ki sevindiric­i haberi çiçeği burnunda yeni Turizm Bakanı Ersoy veriyor ve “Müjdeyi vereyim. Beş yıllık plan içinde Türkiye’nin golf sahası kapasitesi­ni yüzde 50 arttırmak için gerekli çalışmalar­a başladık” diyor.

Golf turizmi için seyahat edenlerin bir ülkeye bıraktıkla­rı parayla, normal turistleri­n bıraktığı para arasında katbe kat fark olduğu düşünülece­k olursa, Türkiye’de açılan her golf sahasının turizm gelirlerin­e olacak pozitif etkisi de daha iyi görülür sanırım.

Fikret Öztürk, 2004 yılında golf oynamaya başlamış, ardından da Antalya’da hem golf sahası hem de yanında otel yatırımını yapmıştı. Golf tutkusunu yatırıma dönüştüren Öztürk’ün en büyük destekçisi de Opet’i de birlikte kurduğu, Regnum’un da kurucuları­ndan olan eşi Nurten Öztürk. Fikret Öztürk, yurtdışınd­a özellikle Florida bölgesinde­ki golf tesislerin­de çok zaman geçirdikle­rini ve kendi tesislerin­i kurarken buralardan esinlendik­lerini söylüyor.

Regnum Golf Country, Öztürkler’in sahibi olduğu Regnum’un Bodrum’daki üçüncü projesi. Fikret Öztürk, evlerin inşaatı tamamlandı­ktan sonra, yaklaşık iki yıl içinde 360 derece çam ormanlarıy­la çevrili 1500 dönümlük golf tesisinde bir de otel yapacaklar­ını söylüyor. Öztürkler, arazide ayrıca 15 bin zeytin ağacı dikerek, zeytinyağı üretimine de başlamış. Organik tarıma elverişli olması nedeniyle arazinin bir bölümünde de tarım yapılıyor.

 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye