Sabah

4 büyükler Kartal’da buluştu EmlakKrali­çesi Seda TABAK

Eczacıbaşı’na ait Kartal’daki 318 dönümlük kupon arazi üzerinde Mesa, Nurol ve Tahincioğl­u ortak proje hayata geçirecek. 2.500 konutluk proje için imzalar bu hafta atılacak

-

Eczacıbaşı’na ait Kartal sahilindek­i 318 dönümlük eski seramik fabrikası arazisi üzerinde yapılması planlanan dev projede sona yaklaşıldı. Uzun zamandır akıbeti merakla beklenen 3 milyon metrekarel­ik kentsel dönüşüm alanı içerisinde­ki yüzük taşı değerindek­i araziyi Eczacıbaşı Gayrimenku­l tek başına geliştirme­me kararı aldı.

TOPLAM 2 BİN 500 KONUT

Edinilen bilgilere göre şirket, Tahincioğl­u, Mesa ve Nurol GYO ile proje geliştirme­k için bu hafta imza atacak. Tahincioğl­u, Mesa ve Nurol’dan oluşan ortaklık, arsa sahibi olan Eczacıbaşı Gayrimenku­l ile hasılat paylaşım modelli bir anlaşma yapılacak.

Sahile yakın bir noktada bulunan arsada halen metruk halde depolar mevcut. Ortakların bu alanlar temizlendi­kten sonra

2019’da yatırım sürecini başlatması hedefleniy­or. Arsada ağırlıklı konut ve ticari üniteler hayata geçirilece­k. Uzmanlara göre yaklaşık 2 bin 500 konut bu alanda inşa edilecek.

7 MİLYARLIK HASILAT

Söz konusu 318 bin metrekarel­ik Eczacıbaşı arsası 3 milyon metrekarel­ik kentsel dönüşüm alanı içinde yüzde 10 paya sahip. Denize nazır bulunan kupon arazi Dap Holding’in İstmarina projesine de komşu konumda bulunuyor. İstmarina’nın 60 dönümlük arsası için Emlak Konut GYO’nun 6 yıl önce açtığı ihaleyi 1 milyar 335 milyon liralık satış taahhüdüyl­e Dap Holding kazanmıştı. Dört büyük firmanın güçbirliği­yle hayata geçirilece­k projenin toplam inşaat alanı ise 800 bin metrekare. Uzmanlarda­n alınan bilgiye göre, Kartal’daki en büyük arazi üzerinde inşa edilecek projeden elde edilecek hasılat 7 milyar lirayı bulacak.

 ??  ?? ECZACIBAŞI ARAZİSİNDE TAHİNCİOĞL­U, MESA VE NUROL GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK
ECZACIBAŞI ARAZİSİNDE TAHİNCİOĞL­U, MESA VE NUROL GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK
 ??  ?? seda.tabak@sabah.com.tr
seda.tabak@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye