Sabah

SARILARAK OLDULER

Atina’da çıkan orman yangınları meskun alana sıçradı. En az 74 kişi öldü. Binlerce araç ve ev kül oldu. Kaçış yolu bulamayan 26 kişinin cesedi, birbirleri­ne sarılmış halde bulundu. Denize kaçan 3 kadın ve bir çocuk da boğuldu

-

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınların­da meydana gelen orman yangınları tam bir felakete dönüştü. Ormanlık alanlarda çıkan yangınları­n meskun bölgelere sıçraması sonucu en az 74 kişi yaşamını yitirdi, 200 kişi de yaralandı. En küçük kurban ise dumandan boğulan 6 aylık bir bebek oldu. Yunanistan’da 3 gün milli yas ve olağanüstü hal ilan edildi.

POMPEİ FACİASI GİBİ

■ Atina’nın 40 kilometre uzaklığınd­a Mati gibi sayfiye yerlerini saran alevler, şiddetli

rüzgârın da etkisiyle hızla yayıldı. 600’den fazla itfaiye eri, 300 kadar araç ve gönüllüler canla başla yangına müdahale ediyor. Bölgede çok sayıda kayıp olduğu, Bir kısmı ağır 200 kişinin de yaralandığ­ı ifade edildi. Durumu ağır olanlar nedeniyle ölü sayısının artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

■ Yangından denize girerek kurtulan ve sırtının yandığını söyleyen bir Mati sakini yaşanan felaketi, “Pompei gibi” sözleriyle tanımladı. Bin 200 konut, otel ve moteli küle çeviren azgın alevler, yörede bulunan 300’den fazla aracın da kül olmasına neden oldu. Yollar, küle dönmüş araç enkazlarıy­la doldu. Ev ve arabaların alev alması, yangının daha da genişlemes­ine yol açtı.

■ İlk yapılan resmi açıklamada 24 kişinin can verdiği belirtilmi­şti. Ancak

Nea Makri sayfiye yerindeki bir lokantaya sıçrayan alevlerden kurtulmak için kaçan ve aralarında çocuklu ailelerin de bulunduğu 26 kişi, denize ulaşmaya çalışırken alevlerle kayalıklar­ın arasında sıkışarak can verdi. 26 kurbanın cesedi, birbirleri­ne sarılmış halde bulundu. Diğer kurbanları­n çoğu ise kumsala doğru kaçmaya çalışırken sıkışan trafikte alevlere yakalananl­ar...

DENİZE ATLAYARAK KAÇTILAR

■ Pazar akşamüstü Atina’nın batısında 3 ayrı odak noktada başlayan orman yangınları Atina sahil sınırındak­i sayfiye yerlerinde birleşince facianın boyutları da büyüdü. Sayfiye yerlerinde­ki yazlık evlerinden ve otellerden kaçmaya çalışan tatilciler­in çoğu, son çare kendilerin­i denize attı. Denizden kurtulanla­rın sayısı 760’ı bulurken, son çare denize koşan 3 kadın ile 1 çocuk da boğularak can verdi. Binlerce turist de deniz yoluyla tahliye edildi.

 ??  ??
 ??  ?? İnsanlar deniz yoluyla kaçmaya çalıştı. Sıkışan trafikte alevlere yakalanan araçlar, onlarca kişiye mezar oldu.
İnsanlar deniz yoluyla kaçmaya çalıştı. Sıkışan trafikte alevlere yakalanan araçlar, onlarca kişiye mezar oldu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye