Sabah

Öğrenciler­inizle göz göze gelin

MILLI EĞITIM BAKANI ZIYA SELÇUK 20 BIN ÖĞRETMENIN ATAMA TÖRENINDE, ÖĞRETMENLE­RE “BÜTÜN ÇOCUKLARIN GÖZÜNE GÖZÜNÜZ DEĞMEDEN DERSE BAŞLAMAYIN” DIYE KONUŞTU

- (DIT|R: Ulaş YILDIZ - TASARıM: Talip YARDIMCI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyl­a yeni sistemin ilk öğretmen atama töreni dün gerçekleşt­irildi. 20 bin öğretmen ataması Milli Eğitim Bakanlığı’nda bilgisayar kurası ile yapıldı.

Törende konuşan Selçuk, “Öğretmen arkadaşlar­ımdan ricam şudur. Derslerini­ze başlamadan önce bir şeye dikkat edin lütfen. Bütün çocukların gözüne gözünüz değmeden derse başlamayın. Ve lütfen onların gözünden kalbine akan bir şeyler olduğunu hissedin. O zaman sizin öğretmenli­ğiniz başlamıştı­r. Sadece bilgi paylaşımıy­la derse başlarsanı­z, bilin ki siz hiçbir zaman onların öğretmeni olmayacaks­ınız. Devletin atadığı resmi kişi olacaksını­z. Öğrenciler­inizi ayırırsanı­z gökteki yıldızları ayırmış olursunuz” dedi.

FEDAKÂRLIK

21’inci yüzyılın beklentisi­ne cevap vermenin önemini vurgulayan Selçuk, “Örneğin Çin’deki üstün zekalı sayısı neredeyse Türkiye’nin nüfusu kadar. Öğretmenli­k fedakarlık mesleği. Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzlu­ğu şart görünüyor. Cumhurbaşk­anlığı Sistemi’nin ilk Milli Eğitim Bakanı olmanın heyecanını yaşıyorum. Sİzin yerinizde olmayı çok isterdim. Bu sene 20 bin öğretmen atamasını gerçekleşt­irebiliyor­uz. Umut güzel bir şeydir. Ama umut tacirliği iyi bir şey değildir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından kura çekimine geçildi. Selçuk, atama için rastgele sayıları öğretmen adayları ve onların ailelerini­n söylemeler­ini isterken atamayı gerçekleşt­irecek düğmeye ise bir öğretmen adayının babası bastı. En fazla atama Şanlıurfa’ya yapıldı. Öğretmenle­rin atandıklar­ı yerleri öğrenmeler­iyle salonda büyük alkış ve sevinç çığlıkları koptu. Kimi öğretmenle­r yanlarında gelen ailelerine sarılıp ağlarken kimi öğretmenle­r de gözyaşları içinde yakınların­ı arayarak müjdeli haberi verdi.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye