Sabah

MİT kumpasının merkezi D BÜRO

FETÖ’Cü polIslErIn MİT kumpAsını İstAnBul EmnIyEt MüDürlüğü, TErörlE MüCADElE ŞuBEsI, D Büro AmIrlIğI’nDE orGAnIzE EttIklErI ortAyA çıktı. Oslo GörüşmElEr­I olArAk BIlInEn sEs kAyDının BurADA montAJlAnD­ığı tEspIt EDIlDI

-

FETÖ’cü savcı ve polislerin, 7 Şubat 2012’de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile bazı MİT yöneticile­rini ifadeye çağırıp tutuklama girişimine ilişkin soruşturma­da yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, 24 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarmış, emniyet müdürlerin­in aralarında bulunduğu 14 şüpheli tutuklanmı­ştı. Soruşturma dosyasında “MİT üzerinden devlet politikala­rına yönelik kumpas soruşturma­larına ilişkin talimatın, doğrudan elebaşı Fetullah Gülen’in de içinde bulunduğu bir heyet tarafından örgüt mensupları­na iletildiği” belirtildi. Örgütün üst yönetimind­en gelen talimatın ardından 2011 yılı temmuz ayında Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün gibi emniyet müdürlerin­in aralarında bulunduğu kişilerin de toplantıla­r yaptığı aktarıldı. Emniyet müdürlerin­in toplantıla­rında, örgüt elebaşılar­ından gelen talimatlar­ın alt kadrolara iletildiği kaydedildi. Bu talimatlar doğrultusu­nda dönemin FETÖ’cü polis şefleri tarafından MİT’e yönelik kumpas soruşturma­sının organize edilerek yürütüldüğ­ü anlatıldı. İstanbul Emniyeti’ndeki kumpas toplantıla­rına ilişkin, itirafçı olan emniyet müdürü Yunus Dolar’ın ifadelerin­e de yer verildi. Soruşturma dosyasına göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi, D Büro Amirliği, kumpasın merkezi olarak çalıştı. Burası, kumpas soruşturma­sına dayanak yapılan hard disklerin incelendiğ­i büroydu.

Bilirkişi incelemesi­ne göre, kamuoyunda Oslo görüşmeler­i olarak bilinen ses kaydının burada ele geçen ses dosyaları üzerinden parça parça birleştiri­ldiği belirlendi. “Hard disklerdek­i dosyalar, FETÖ’cü polisler tarafından tertip edildi” denildi.

 ??  ?? Yurt AtAyün AlI FuAt YılmAzEr
Yurt AtAyün AlI FuAt YılmAzEr
 ??  ?? 6A%A+
6A%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye