Sabah

Çin’den 3.6 milyar $’lık kredi tamam

- Editör: )HULGH &(0 Tasarım: 6HoLO .$<$

ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çinli finans kuruluşlar­ından özel sektör, kamu kurumları ve bankalara sağlanacak 3.6 milyar dolarlık kredi paketinin tamamlandı­ğını açıkladı.

Albayrak Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Çin seyahatimi­zdeki görüşmeler­imiz meyvesini verdi. Çinli finans kuruluşlar­ından, enerji ve ulaştırma sektörü yatırımlar­ı için; özel sektör, kamu kurumları ve bankalara sağlanacak 3.6 milyar dolarlık kredi paketi tamamlandı” dedi.

Berat Albayrak, mayıs ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı sıfatıyla Çin’in başkenti Pekin’de enerji alanında önemli görüşmeler­de bulundu. Albayrak’ın Çin Ulusal Enerji İdaresi, Çin Elektrik Yatırım Şirketi, Çin Nükleer Teknik Şirketi, Çin Atom Enerjileri İdaresi başkanları ile yaptığı görüşmeler sırasında iki ülke arasında işbirliğin­in ileriye taşınması konusunda fikir birliğine varılmıştı. Albayrak Pekin ziyaretini­n son programınd­a ayrıca dünyanın en büyük bankası olan Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) merkezini ziyaret etmişti. Bakan Albayrak’ın ICBC Başkanı Yi Huiman ile görüşmesin­de Türkiye’deki enerji yatırımlar­ında finansman ve uzun vadeli stratejik işbirliği konuları ele alınmıştı. ●

Yatırımcı dostu politikala­ra ağırlık verilecek. İş ve yatırım ortamı büyümeye daha fazla destek verecek şekilde geliştiril­ecek. Yüksek teknolojil­i ve daha üretken alanlara uzun vadeli dış yatırım çekilecek. ●

Dinamik nüfusun işgücü üzerindeki baskısı fırsata dönüştürül­erek kaliteli bir istihdam yapısı tesis edilecek.

Fiyatlama davranışın­ı etkileyen temel unsurları dikkate alarak ekonomi politikala­r eşgüdümlü uygulanaca­k. Enflasyona neden olan yapısal ve konjonktür­el katılıklar azaltılaca­k.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye