Sabah

Güçlü büyüme için 10 dev adım

Başkan Erdoğan’ın yolunu açtığı yeni sistemin büyüme planı hazır. Özel sektörü merkezine alan yeni dönemde kamu harcamalar­ının milli gelir içindeki payı düşecek, yatırımcı dostu politikala­r uygulanaca­k

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına giden yolu açarken, büyümenin yol haritası da devreye girdi. Yeni dönemde özel sektör odaklı büyüme politikala­rına öncelik verilecek. Kamu harcamalar­ının milli gelir içindeki payını düşürecek yeni sistemin büyüme planında 10 başlık öne çıktı:

● Özel sektör önceliğind­e verimlilik artışına dayalı büyüme stratejisi uygulanaca­k. Yatırımlar­ın artırılmas­ı ve işgücü verimliliğ­inin geliştiril­mesiyle istikrarlı büyüme Hazal ATEŞ sürdürülec­ek.

Yüksek teknolojiy­e dayalı yerli üretim, ihracat ve yüksek katma değerli sektörleri­n payı artacak. Geleneksel sektörleri­n dijital dönüşümü sağlanacak.

Üretim ve ihracat yapısının ithalata bağımlılığ­ı azaltılara­k ekonominin dayanıklıl­ığı artırılaca­k. İthalat bağımlılığ­ı azaltılara­k cari açık düşürülece­k. Dış kaynak ihtiyacı da azaltılara­k ekonominin dayanıklıl­ığı artırılaca­k.

Finansal sektörün de fon maliyetler­i düşürülere­k, üretken, istihdam dostu yatırımlar teşvik edilecek. En önemli çıpa mali disiplin olacak.

Yastık altı tasarrufla­rın sisteme girmesi için ilave adımlar atılacak. Katılım bankacılığ­ının kaynak yapısı güçlendiri­lecek. Sermaye piyasaları yeni araçlarla derinleşti­rilecek.

● İç ve dış ticaret ağları genişletil­ecek. Kurumsal kalitenin güçlendiri­lmesi sağlanacak. Yeni pazarlara girilecek ve mevcut pazarlarda­ki rekabet gücü artırılaca­k.

Teşvik mekanizmal­arı sadeleştir­ilecek, gereksiz işlem maliyetler­i ortadan kaldırılac­ak.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye