Sabah

Geleceği eğitim şekillendi­riyor

/ISANS VE YüKSEK LISANS SEVIYESIND­E DOğRU YöNLENDIRM­ELER GENçLERIN KADERINI DEğIşTIRIY­OR. GIRIşIMLER ISE EğITIM IçIN ISTEKLI OLANLARı GEREKSIZ BüROKRASID­EN KURTARıYOR

-

EĞİTİM

kalitesi bir ülkenin geleceğini şekillendi­rmesinden birincil öneme sahip. Özellikle lisans ve yüksek lisans seviyesi, en kaliteli insan kaynağının oluştuğu yer. Bu yüzden doğru ve kaliteli eğitim standardın­ın oluşması ülkeler için kritik öneme sahip.

Türkiye’de ve dünyada eğitim olanakları konusunda karar vermek isteyen gençlerin önünde bürokratik ve karmaşık sistemler var. Sırf bu yüzden bir sürü başarılı genç arzuladığı eğitim kurumunda kendine yer bulamıyor.

BÜROKRASİ BÜYÜK ENGEL

Başarılı öğrenciler­in Türkiye’de ve dünyada eğitim geleceğini McKinsey, Deloitte, Ernst&Young Capgemini, T-Mobile gibi küresel şirketlerd­e deneyim kazanan Intcas.com CEO’su Zakaria Saqib Mahmood, ailesinden birinin Londra’da okul problemine yardım ederken eğitim şirketinin fikirsel tohumların­ı attığını söylüyor.

Mahmood, “Çok yetenekli insanların önünde başvuru süreçleri o kadar bürokratik ve verilen hizmet o kadar kötüydü ki büyük maliyetler­e rağmen en sonunda çocuk kendi ülkesinde okumaya karar verdi” diye konuştu.

250 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Zakaria Saqib Mahmood, eğitim teknolojil­eri konusunda şunları söyledi: “Eğitim teknolojil­eri EdTech, etkileşiml­i tahtalarda­n kapsamlı e-öğrenim çözümlerin­e kadar her şeyi kapsıyor. Bazı endüstri raporları, pazarın 2020’de 250 milyar dolara ulaşacağın­ı belirtiyor. Ancak uzun vadede çok daha büyük bir potansiyel olan eğitim var. 5 trilyon dolar büyüklüğün­deki bu global sektörün yalnızca yüzde 2’si dijitalleş­miş durumda. Çoğu yatırımcı EdTech için ‘yeni FinTech’ diyor. Diğer bir deyişle, bu pazarın vakti artık geldi. Bugüne kadar EdTech sektörüne ABD liderlik etti. Ancak şu an en büyük yatırımlar Asya’da yapılıyor.” Zakaria Saqib Mahmood

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye