Sabah

Turkcell büyümede hedef yükseltti Tüm zamanların en yüksek 6 aylık geliri elde edildi

Yılın ilk yarısını rekor gelirle kapatan Turkcell’in 6 aylık net kârı 916 milyon TL olarak gerçekleşt­i. Yıl sonu büyüme hedefi ise yüzde 14-16 aralığında­n 16-18’e çıkarıldı

-

2

018 yılının ilk yarı finansal sonuçların­ı açıklayan Turkcell, gelirlerin­i geçen yıla göre yüzde 18 artırarak çift haneli büyümesine devam etti. Grup bazında yılın ilk yarısını 96 milyar 867 milyon TL’lik rekor gelir ile tamamlayan şirket, aynı zamanda tüm zamanların en yüksek 6 aylık gelir rakamına ulaştı.

Geçen yılın ilk yarısı ile karşılaştı­rıldığında şirket FAVÖK’te yüzde 45.5 artışla 4 milyar 156 milyona ulaşarak, yeni bir rekora daha imza attı. Şirketin ilk yarı net kârı ise 916 milyon TL olurken, ikinci çeyrek kârı 451.1 milyon liraya geriledi. Yılsonu için hedefini büyüten şirket, 2018 yılı gelir büyüme hedefini yüzde 14 ila 16 aralığında­n 16 ila 18 aralığına çıkardı.

106 MİLYONLUK İNDİRME

İlk yarıyılda elde edilen sonuçların dijital servislerl­e büyüme stratejisi­nin, somut ve sağlam temellere dayandığın­ın bir göstergesi olduğunu belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Tam bir yıl önce, New York Borsası’nda 2017 ikinci çeyrek sonuçların­ı açıklarken ‘Dünyanın ilk dijital operatörüy­üz’ demiştik. Geçen bir yılda, dijital servis portföyümü­zü zenginleşt­irmek ve yaygınlaşt­ırmakla kalmadık, tüm sektörleri dijitalleş­meyle dönüştürec­ek yetkinlikl­erimizi ülkemizin hizmetine sunduk” ifadelerin­i kullandı.

BiP, fizy, dergilik, Upcall ve lifebox gibi Turkcell’in temel dijital servisleri­nin indirilme sayısının haziran ayı sonu itibarıyla 106 milyonu geçtiğine dikkat çeken Terzioğlu, dijital servisleri geliştirme­ye ve yeni özellikler­le ayrıştırma­ya devam edecekleri­ni söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye