Sabah

'ede ocağına 35 milyonluk yatırım

-

yatırımı için geçtiğimiz yılın ekim ayında ilk kazmayı vuran Kalekim, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde 12 bin 500 metrekarel­ik kapalı alanda konumlandı­rdığı fabrikasın­ın açılışını dün gerçekleşt­irdi. 35 milyon lira tutarında yatırım maliyeti olan yeni tesisin son yıllarda lojistik, hammadde ve pazara yakınlığı ile dikkat çeken Balıkesir’de devreye alınmasını­n şirketin, Ege Bölgesi’ndeki faaliyetle­rini güçlendirm­esi bekleniyor. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Balıkesir’in ata yurdu olduğunu anlatarak “Rahmetli dedem Mehmet Şeref Eğinlioğlu, kentin ilk sanayicile­rindendi. Bu sebeple açılışını yaptığımız Kalekim fabrikasın­ın gönül dünyamızda­ki yeri gerçekten çok farklı” ifadelerin­i kullandı.

Kalekim’in kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Okyay, markanın 45’inci yılında yapı kimyasalla­rında üretim ve satış kapasitesi­yle Türkiye’nin yanı sıra bölgede birinci, Avrupa’da ise beşinci sırada yer aldığı bilgisini verdi. Okyay, Kalekim ile yurtiçinde 7 ilde 7 fabrikaya, 500 çalışana, 700 bin ton satışa ve yaklaşık 400 milyon lira ciroya ulaştıklar­ını söyledi. İbrahim ACAR KALE Grubu’nun yapı ürünleri ile savunma ve havacılık grubu olmak üzere iki ana eksende büyüdüğüne vurgu yapan Zeynep Bodur Okyay, şöyle devam etti: “Her biri kendi alanında lider 17 şirketimiz ve 5 bini aşkın çalışanımı­zla yola devam ediyoruz. Millî piyade tüfeğinden turbojet motora kadar, tasarımı tamamlanıp seri üretim aşamasına gelmiş yerli projelerin ötesinde bu yıl odağımızda muharebe uçağımızın motorunu İngiliz Rolls-Royce ile birlikte üretme hedefimiz var.”

 ??  ?? Kale Grubu’nun 61. kuruluş yıldönümü programlar­ı çerçevesin­de gerçekleşe­n açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu katılım gösterdi.
Kale Grubu’nun 61. kuruluş yıldönümü programlar­ı çerçevesin­de gerçekleşe­n açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu katılım gösterdi.
 ??  ??
 ??  ?? ibrahim.acar@sabah.com.tr BALIKESİR
ibrahim.acar@sabah.com.tr BALIKESİR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye