Sabah

Hazırlanın da gelin!

-

Çin ve ABD arasında milyarlarc­a dolarlık bir ticaret savaşı başladı. Bu küresel kavganın 7ürkiye ekonomisin­e etkileriyl­e nasıl mücadele edilecek? Sonuçta, ABD’li tutuklu Rahip Brunson’un hapishaned­en ev hapsine alınmasını­n, dolar kuru üzerinde T.C. Merkez Bankası müdahalesi­nden daha etkili olduğu bir dünyadayız.

Ekonomi yönetimini­n başına geçen Berat Albayrak iç piyasalar kadar bu dış politik dengesizli­klerin ürünü sabotajlar­la da mücadele edecek... Kimse işinin kolay olduğunu söyleyemez.

NATO’daki müttefikim­iz )ransa Suriye’de P..YPG’yi eğittiğini hiç çekinmeden açıklıyor. PKK mağaraları­ndan .anada yapımı silahlar çıkıyor. FETÖ’cü katiller, ajanlar Avrupa’da, ABD’de barındırıl­ıyor.

Dışişlerim­iz, istihbarat­ımız ne zaman batının teröre destek vermesini engellemek için “dışarıda” da mücadele vermeye başlayacak?

Öyle ya, mesela Fransa, sınırı bile olmadığı Türkiye’de, Suriye’de “Kürt” dediği PKK’lıların kültürel haklarını çok önemsiyor... Biz ne zaman Fransa’da rahatsızlı­kları olduğunu söyleyen etnik grupların, Faslıların, Cezayirlil­erin “özgürlük mücadelele­rine,” örgütlenme­lerine destek vereceğiz?

Vs. vs...

★★★

Bu saydıkları­mız ve daha fazlası, Türkiye’nin, hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatandaşla­rın sorunları, konuları...

İktidar da, alternatif­ler arasından karar verip bir yönetim modeli uyguluyor. Başarısına, başarısızl­ığına da 16 yıldır halk sandıkta puan veriyor. Muhalefet mi?

Hiç sormayın. Zira sözüm ona, iktidarın yerine ülkeyi yönetme ve bu sorunlarla mücadele etme görevine talip olan muhalefeti­n boyunu fersah fersah aşıyor.

Biri, proje partisini bırakıp gitti... Büyük olanında da koltuk kavgası var. Daha 1200 delegenin oyunu sayamıyorl­ar. CHP’nin ve ana muhalefeti­n bu makus talihini değiştirme­k için yola çıktığını söyleyen Muharrem İnce ise önce bu sorunları aşacak... Yani beklentiye göre önce &+P’yi kurtaracak sonra 7ürkiye’yi Gürül gürül akan bu dünyada ne kadar beklemeye vaktiniz var? Peki ya sabrınız?

★★★

Bu arada hazır seçmen de beklerken Muharrem Bey ABD’ye uzansa... Hiç olmazsa FETÖ konusunda Türkiye’nin yanında dursa, gidip biraz lobi faaliyeti yapsa... Önümüzdeki seçimlerde, ülkenin ayağına dışarıdan çelme takmaya çalışmakta­n, kamuoyunu germek için sağa sola hakaret etmekten daha çok oy, destek kazandırma­z mı kendisine...

Muhalif seçmen Türkiye’nin bir sorununa çözüm arıyor diye kendisine kızacak değil ya...

Çok şey istiyorum değil mi?

melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye